De TV van gisteren: Geen bijbels record voor Nationale Bijbelquiz

De EO kreeg ruim baan op NPO 2 voor de Nationale bijbelquiz. Echt een megascore leverde de liveshow niet op: het avondvullende spelprogramma haalde zelfs de kijkcijfer top 25 niet.

Christenen, andersgelovigen en ongelovigen namen het voor het oog van slechts 353.000 mensen tegen elkaar op. En dat terwijl ook thuis driftig kon worden meegespeeld via een heuse app. Uiteindelijk bleek na 50 vragen dat zanger en christen Dwight Dissels met een rapportcijfer van 6.8 het meeste wist over het bekende boek. Ook in Nederland bleken de christenen het meest te weten over de bijbel. Op Twitter liep men niet bepaald weg met de quiz. Misschien had presentator Bert van Leeuwen gewoon zijn avond niet…

Ook de app had kuren.

En het blijft nu eenmaal lastig om alles in de bijbel letterlijk te nemen. Zeker als er meerdere versies van het boek in omloop zijn.

The Voice oppermachtig

Op RTL 4 was uiteraard The voice of Holland weer heer en meester ondanks hevige twitterkritiek op de presentatie. De derde aflevering van de blind auditions leverde een score van 2.33 miljoen kijkers op, met ruime afstand het best bekeken amusementsprogramma op primetime. Maar daarvoor deed ook GTST het met 1.59 miljoen kijkers meer dan netjes. Het bleek een beladen aflevering: bij de onthulling van het kunstwerk ter nagedachtenis aan zijn overleden zus Maxime hield Ludo het niet droog. Dat was ook voor de kijkers thuis schrikken…

Introductie Hunted

Uiteraard gooide ook NPO 1 weer hoge ogen. Flikken Rotterdam harkte 1.24 miljoen binnen en Ivo Niehe wist daarna met zijn TV Show ook op vrijdagavond een miljoenenpubliek te boeien. Op NPO 3 werd echter gekozen voor een herhaling van de kick-off uitzending van Hunted. De start werd gepresenteerd door Art Rooijakkers die later die avond ook opdook om over Elvis Presley te praten bij RTL Late Night. Daar keken 977.000 mensen naar, terwijl een wat magere 148.000 kijkers opnieuw de introductie van de kandidaten en de eerste beelden van het nieuwe seizoen zagen. Niet iedereen had die opzet begrepen.

Meer over:

Reageren