De kijkcijfers van zaterdag 23 april

De TV van gisteren: Heel Holland Bakt blijft scoren

24 april 2022 09:03 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© Roland J Reinders / MAX
Het was een prima televisieavond zaterdag met veel programma's die de kijker wisten te boeien. Uiteraard blijft Heel Holland Bakt de absolute topper.

In het bakprogramma, dat direct na het NOS Journaal wordt uitgezonden, werden weer heerlijke dingen gemaakt. Dit keer was het tijd voor de toetjes. In totaal keken 1.95 miljoen mensen naar de verrichtingen van de kandidaten. Vorige week waren dat 1.96 miljoen mensen. Uiteraard werd via Twitter gretig meegeleefd met de deelnemers.

Ik vertrek

NPO 1 heeft meer ijzers in het vuur op de zaterdagavond. Direct na Heel Holland Bakt start het zeer succesvolle Ik Vertrek. Dit keer gingen Erik en Brigitte naar Frankrijk om een chambres d’hôtes te beginnen. In totaal volgden 1.5 miljoen mensen de verrichtingen van Erik en Brigitte. Ik Vertrek is bij uitstek een programma waar Twitterend Nederland graag over praat, zo ook zaterdagavond.

Amusementsgeweld van RTL 4

RTL 4 heeft uitstekende programma's om tegenover het geweld van NPO 1 te plaatsen. Wat te denken van Oh, wat een jaar!waar RTL de prime time-avond mee aftrapt. Dit keer keken 912.000 mensen. Make up your mind is het programma wat daarna volgt en dat trok 920.000 belangstellenden. 

SBS 6

De ijzers die SBS 6 in het vuur heeft zijn Code van Coppens: De wraak van de Belgen en Onmogelijke duetten. Qua kijkcijfers presteren die programma's niet zo goed als het amusement op NPO 1 en RTL 4, maar toch keken er voldoende mensen. Eerstgenoemde programma bereikte 364.000 kijkers, terwijl Onmogelijke duetten 430.000 lieden wist te boeien.

Meer over