Kijkcijfers 11 februari

De TV van gisteren: Heel Holland Bakt werd een soort Spuiten en Slikken

12 februari 2024 08:47 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© Omroep MAX

Inmiddels vaste prik op zondagavond voor veel kijkers: Heel Holland Bakt. Alleen leek het gisteravond op sommige momenten wat van het programma Spuiten en Slikken weg te hebben.

Eén ding is zeker; grappig was het wel.

Heel Holland Bakt

Het thema van deze week liet zich al raden. Onder de rivieren werd er flink carnaval gevierd en met Robèrt van Beckhoven konden ze in de Heel Holland Bakt-tent niet achterblijven. Ruim 2,2 miljoen kijkers zagen de amateurbakkers stuntelen met hun creaties, want sommige taarten zakten al in elkaar als je ernaar keek. Maar het was vooral de opmerking van Pien dat de tongen losmaakte bij kijkers thuis.

Beste Kijkers

Daarna bleven nog ruim 1,3 miljoen kijkers hangen bij Tussen Kunst en Kitsch. RTL4 deed ook prima zaken, want 749.000 kijkers zaten klaar voor The Floor. Het programma was daarmee het op een na best bekeken programma primetime. En zij bleven ook lekker hangen bij RTL want Beste Kijkers wist 705.000 kijkers voor zich te winnen. Ruben Nicolai had ook nog een nieuwtje, want hij maakte bekend dat Ter Land, Ter Zee en in de Lucht een comeback maakt en hij de presentator is.

No Way Back

Alberto Stegeman had met Stegeman op de Bres een beetje het nakijken, want opnieuw had het programma te maken met tegenvallende kijkcijfers, namelijk 419.000. No Way Back deed het iets beter met 451.000 kijkers. Dit keer stonden de kijkers voor een uitdaging, want op X is vooral te lezen dat de voice-over bijna niet te horen was en er zelfs ondertiteling aan te pas moest komen.

 * De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over