Kijkcijfers 18 februari 2024

De TV van gisteren: Hilarische afvaller Heel Holland Bakt zorgt ook voor opluchting bij kijkers

19 februari 2024 08:50 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© Omroep MAX

Van het carnavalsthema gingen de amateurbakkers in Heel Holland Bakt door met een Amerikaans thema. Alleen ging het niet iedereen even makkelijk af en dat zorgde voor veel grappige reacties bij kijkers thuis.

De afvaller zorgde in ieder geval veel gezelligheid in de tent.

Heel Holland Bakt

NPO1 had sowieso de beste cijfers van de avond. Tussen Kunst en Kitsch werd bekeken door ruim 1,2 miljoen kijkers.  Daarvoor keken ruim 2 miljoen kijkers toe hoe de kandidaten van Heel Holland Bakt zich deze week bogen over het maken van bagels en een zogenaamde cartoontaart. En hoe hard Carla ook haar best deed, het wilde maar niet lukken. Haar cheesecake stortte in, de bagels waren veel te groot en het spektakelstuk in de vorm van een konijn smaakte uiteindelijk wel prima maar kon haar niet meer redden. Veel kijkers slaakten toch een flinke zucht toen de chaotische, wat luidruchtige maar erg enthousiaste Carla de tent moest verlaten.

WK Afstanden Schaatsen

Ondanks de enorm goede kijkcijfers op NPO1 leken de meeste programma’s toch wat “last” te hebben van het schaatsen gisteravond. Primetime waren er verschillende afstanden te zien en ruim 1,1 miljoen schaatsliefhebbers stemden af naar NPO3 waar weer een paar mooie Nederlandse successen te vieren waren. Ruben Terlou ging van start met zijn nieuwe programma De Wereld van de Chinezen. Maar in zijn geval had hij wel erg veel pech om geprogrammeerd te zijn tegenover het schaatsen, want uiteindelijk keken er 465.000 mensen naar de eerste aflevering. Terwijl Ruben Terlou normaal gesproken wel rond de miljoen kijkers trekt.

Patty

Quizliefhebbers kwamen op RTL4 aan hun trekken en dat waren er best wat, want The Floor was goed voor 717.000 kijkers. Beste Kijkers, dat daarna werd uitgezonden, trok nog meer kijkers namelijk 720.000. Gisteren ging de nieuwe serie Patty (over Patty Brard) op Videoland in première. Voor de kijkers die geen Videoland hebben konden gisteravond de eerste aflevering op RTL4 kijken. 465.000 kijkers waren erg nieuwsgierig, maar de reacties op de serie waren nogal wisselend.

No Way Back

SBS6 moest helaas weer het onderspit delven. Zo stemden 369.000 kijkers af op No Way Back waar de finale langzaam in zicht komt. Daarna bleven er nog 361.000 kijkers hangen bij Stegeman op de Bres.

*De genoemde lineaire kijkcijfers in dit artikel zijn afkomstig van Tina Nijkamp. Zij deelt dagelijks kijkcijferdata op haar Instagrampagina @tinanijkamp.

Meer over