Kijkcijfers zondag 15 december 2019

De TV van gisteren: Heel Holland bakt slaat toe met 2,4 miljoen kijkers

16 december 2019 08:42 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© Roland J. Reinders
Zondag was er zoveel te zien dat het bijna niet was bij te houden. Veel sport, de finales van Maestro en Expeditie Robinson en de start van Heel Holland bakt. Het bakprogramma trok bij de start 2,4 miljoen kijkers.
Daarmee was het het best bekeken programma van de avond, maar niet zo goed bekeken als de opening van vorig jaar toen 3,3 miljoen mensen naar de eerste baksels keken. In de eerste aflevering werden de 10 kandidaten voor het nieuwe seizoen van Heel Holland bakt geselecteerd. Het eerste dat opviel? Janny is hartstikke veel afgevallen. 

En verder is iedereen blij dat Janny, Robèrt en André er weer zijn.  

Gelukkig ging er tijdens de eerste aflevering al weer genoeg mis.  

Maestro en Expeditie Robinson

Voor Heel Holland bakt was de finale van Maestro die goed was voor 2 miljoen kijkers terwijl tegelijkertijd op RTL 4 de finalisten van Expeditie Robinson in een feestuitzending streden om de titel. Zij trokken 1,7 miljoen kijkers. Over de ene finale waren de kijkers enthousiaster dan over de andere. 

WK Handbal

's Middags handbalden de vrouwen van Oranje in de finale van het WK in Japan tegen Spanje en het was nagelbijtend spannend. 500.000 mensen keken via Ziggo naar de finale en nog eens 500.000 op NPO 1 (waar de beelden niet live waren). Het maakte de vrouwen niet uit. Zij werden voor het eerst in de geschiedenis kampioen. 

Meer over