De TV van gisteren: Heel Holland Bakt verslaat iedereen

5 september 2016 08:14 | kijkcijfers | Door Televizier

© MAX/ Roland J. Reinders

De zondag barstte uit haar voegen van de nieuwe programma's, maar Heel Holland bakt versloeg iedereen. Bijna 2,5 miljoen zagen het debuut van André van Duin in het bakprogramma.

André van Duin moest Martine Bijl vervangen als presentator en dat was geen sinecure, maar de komiek bracht het er goed vanaf in de eerste aflevering.

Verder was Heel Holland bakt als vanouds. De thuisbakkers staarden weer vol zenuwen in hun oven in de hoop dat hun cakes omhoog kwamen. Janny en Robèrt proefden dat het een lieve lust was. De eerste afvaller was Dagmar, de burgemeester van Uithoorn en dat ging veel mensen nu al aan het hart.

Lees ook:
Wie is Wie in Heel Holland Bakt 2016

Zomergasten

Mark Rutte was de laatste gast in Zomergasten en zorgde voor een kijkcijferrecord voor het programma. 925.000 kijkers zagen de premier en zijn favoriete fragmenten waaronder Bach en de Toppers. Maar op het eind had iedereen het over die ene vraag die presentator Thomas Erdbrink de minister-president stelde.

Vlucht HS13

En dan was er ook nog de nieuwe serie Vlucht HS13 met Katja Schuurman wier echtgenoot omkomt bij een vliegtuigongeluk waarna ze een heel mysterie op het spoor komt. 774.000 mensen keken naar Vlucht HS13 op NPO 3.

Stegeman op de bres

Bij SBS 6 kan de vlag uit: Alberto Stegeman kwam net boven de 1 miljoen kijkers uit met de eerste aflevering van zijn Stegeman op de bres waarin Alberto het opneemt voor mensen die bedonderd zijn. In de eerste aflevering ging het om een zoon die 125.000 euro had gestolen van zijn bloedeigen ouders.

Meer over