Kijkcijfers 19 oktober 2023

De TV van gisteren: Nieuw seizoen I Can See Your Voice prima uit de startblokken

20 oktober 2023 08:40 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© RTL

Een nieuw seizoen van I Can See Your Voice ging weer van start mét panellid Danny de Munk en dat leverde prima kijkcijfers op voor het RTL-programma.

De panelleden mochten weer raden welke types er konden zingen en welke niet.

I Can See Your Voice

Fred van Leer, Marieke Elsinga en Danny de Munk zijn terug met I Can See Your Voice. Alleen Edsilia Rombley koos er dit keer voor om zich te focussen op andere projecten. Daarom schuift er nu elke week een gast-panellid aan en gisteravond was dat Jelka van Houten. 797.000 kijkers zagen de eerste aflevering, maar waren vooral fan van Jelka. Er werd zelfs al geopperd om haar vast in het panel neer te zetten.   

Ik Vertrek

Het seizoensslot van Ik Vertrek stond in het teken van ‘Hoe gaat het nu met’. Ruim 1,3 miljoen kijkers kregen antwoord op de vraag hoe het nu met de families Van der Linden en Freeling gaat. Het programma was daarmee het bestbekeken programma van de avond na het Achtuur Journaal. De bingokaart hoefde er niet bij gepakt te worden, want beide gezinnen hadden hun zaakjes prima op orde in het buitenland. De camping van de familie Freeling in Italië loopt als een trein. Alleen nemen Dora en Myron iets meer afstand van elkaar na zo intensief samengewerkt te hebben.

In Frankrijk bij de familie Van der Linden is er een wonder gebeurd, want Don kreeg na vijftien jaar in een rolstoel weer gevoel in zijn benen en loopt weer. Hun camping loopt ook als een tierelier, dus hebben ze er nog een uitdaging bij genomen: een alpacaboerderij.

De Augurkenkoning

SBS6 heeft er een hit-programma bij. De tweede aflevering van De Augurkenkoning waarin de Amsterdamse familie Kesbeke wordt gevolgd trok 467.000 kijkers. De Amsterdamse tongval, een inkijkje in een succesvol bedrijf en de relatie binnen de familie zorgen voor enorm veel enthousiaste reacties.

De Avondshow Met Arjen Lubach

Veel programma’s boven de miljoen kijkers gisteravond. De strijd tussen de talkshows werd gisteravond gewonnen door De Avondshow Met Arjen Lubach. De presentator wist ruim een miljoen kijkers te trekken naar NPO1. De talkshow wist zelfs meer kijkers te trekken dan Vandaag Inside dat op de negende plek uitkwam in de kijkcijfer top 25 met 1 miljoen kijkers. En dat gebeurt niet vaak. Dit Was Het Nieuws ook erg goed bekeken en scoorde ook iets meer dan een miljoen kijkers.

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over