Kijkcijfers dinsdag 5 november 2019

De TV van gisteren: Idiote wedstrijd Ajax trekt 2,5 miljoen kijkers

6 november 2019 09:16 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© ANP
De kenners waren het erover eens, zelden was een wedstrijd zo bizar als die van Chelsea tegen Ajax in de Champions League. De pot eindigde in 4-4. 2,5 miljoen mensen zaten de wedstrijd uit met dichtgeknepen billen.
Ajax leek op een heel gemakkelijke overwinning af te gaan toen Donny van de Beek in de 55ste minuut de 1-4 scoorde. Vijf minuten daarna was het ineens 4-4 toen Ajax twee rode kaarten en een strafschop tegen had gekregen. Uiteindelijk was het een wonder dat Ajax nog met een punt van het veld ging.

Paleis voor een prikkie

Te midden van al dat voetbalgeweld begonnen Frank en Rogier van Paleis voor een prikkie aan een nieuw seizoen op SBS6 en dat deden ze heel goed. Het stylistenduo trok 819.000 kijkers. Het stel dat werd geholpen kon op niet al te veel begrip rekenen.

Frank en Rogier natuurlijk wel. En het duo kwam nog een bekende tegen in de kringloopwinkel ook.

De wereld draait door

Verder hadden veel programma's deze dinsdag moeite om boven de 1 miljoen kijkers uit te komen. Opsporing verzocht had 965.000 kijkers, De rijdende rechter kwam tot 868.000. Op RTL 4 scoorde Verslaafd 504.000 kijkers. De wereld draait door haalde wel zijn gebruikelijke cijfers. Matthijs van Nieuwkerk had een speciale uitzending in petto over 100 jaar radio en trok daarmee 1,2 miljoen kijkers. Het was een gezellige uitzending.