De TV van gisteren: Ik Hou van Holland oppermachtig

8 november 2015 07:51 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot Ik Hou Van Holland

De zaterdagavond is nog altijd overduidelijk het domein van RTL 4. Dankzij Ik Hou van Holland, goed voor bijna 2 miljoen kijkers is de zender oppermachtig.

Voorafgaand aan het kijkcijferkanon deed Playback Je Gek het weer prima met 1.17 miljoen kijkers, ook al wist De Kwis op NPO 1 het met 1.48 miljoen net wat beter te doen. De komieken hadden Albert Heijn icoon Harry Piekema te gast, maar op Twitter viel vooral het enorme aantal flauwe grappen op... Blijkbaar waren ze in de bonus.

Al waren sommige witzen best raak.

Iedereen houdt van Holland

Linda de Mol en haar teamcaptains waren met 1.99 miljoen de onbetwiste winnaar van de avond. Guus Meeuwis kreeg versterking van een elite team stylisten: Maik de Boer (foto), Mari van de Ven en Fred van Leer. Met die heren is humor onvermijdelijk.

Helaas wist Team Guus niet al teveel...

Het Beste Idee van Nederland

Na het overweldigende miljoenensucces van de K3 Zoekt K3 finale had SBS 6 een ietwat bescheidener avond. Het Beste Idee van Nederland leverde 658.000 kijkers op en de daaropvolgende De Lijf Show van Top tot Teen wist 582.000 mensen te boeien. Toch werd er heel wat getweet over de uitvindshow. Eén ding is zeker, de meningen zijn verdeeld...

Meer over