Kijkcijfers 3 september 2022

De TV van gisteren: Rob Kemps maakt een prima start met Ik Hou van Holland

4 september 2022 08:52 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© Talpa

Gisteravond stonden er weer tal van nieuwe programma’s in de startblokken. Na een seizoen overgeslagen te hebben was Ik Hou van Holland ook weer terug op de buis. Nog niet met Linda de Mol, maar wel met Rob Kemps. En volgens de kijkers was hij een prima vervanger.

Naast Rob Kemps waren teamcaptains Jeroen van Koningsbrugge en Leo Alkemade ook van de partij, wat weer zorgde voor een ouderwets gezellig spelletjesavond op de bank. Een ouderwets miljoenenpubliek trok het programma nog niet en werd dan ook bekeken door 606.000 kijkers, maar dat is natuurlijk een prima debuut. Linda hoeft zich over het programma in ieder geval geen zorgen, want Rob maakte een meer dan een goede indruk op de kijkers.

Onze Boerderij: En Nu Zelf

Na zeventien jaar rondlopen op boerenerven is Yvon Jaspers nu zelf begonnen als boer. Ze begint - kleinschalig - haar eigen boerderij en krijgt daar bekende gasten op bezoek. De eerste aflevering werd afgetrapt met 597.000 kijkers, wat een prima score is. Alhoewel de reacties nogal wisselend waren.

Matthijs Gaat Door

Ook Matthijs van Nieuwkerk was gisteravond weer terug met een nieuw seizoen Matthijs Gaat Door. Afgelopen juli was Matthijs Gaat Door in Concert nog te zien en dat was een groot succes. Ook gisteravond kon Matthijs prima cijfers bijschrijven. Er zaten namelijk 686.000 kijkers voor de buis, die zagen onder andere Jett Rebel het nummer You Are Always On My Mind zingen ter nagedachtenis aan Henny Vrienten en dat leverde flink wat kippenvel momentjes op.

Lego Masters

De eerste aflevering van Lego Masters ging vorige week nog niet erg succesvol van start (631.000 kijkers) en ook gisteravond kon het programma niet veel kijkers bekoren. Er zaten namelijk dit keer nog 478.000 kijkers de buis en dat is een flinke daling. De meeste kijkers bleven hangen op RTL want De 1% Quiz leverde 426.000 spelfanaten op.

Humberto op Zaterdag

Voor de kijkers die ’s weekends in een zwart gat vallen betreft talkshows, is RTL sinds deze week daar met een oplossing. Eva Jinek startte het talkshowseizoen afgelopen week met prima cijfers, met zelfs een uitschieter boven de miljoen. Maar wordt dat succes in het weekend ook doorgezet? Het antwoord na de eerste aflevering van Humberto op Zaterdag is voorlopig nee. De talkshow trok 297.000 kijkers, maar het format met de focus op meer entertainment sprak de kijkers dan weer wel aan.

Meer over