De kijkcijfers van zaterdag 13 april

De TV van gisteren: Ik vertrek en RTL scoren

14 april 2019 09:01 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© John Kramer VARA
Ook deze week is er weer volop gekeken naar Ik vertrek op NPO 1. Wat verder opvalt is dat de zaterdagavond van RTL 4 erg goed begint te lopen.
In Ik vertrek werd er teruggeblikt op twee stellen die eerder te zien waren in het programma. En dat leverde het programma 1.72 miljoen kijkers op, hetgeen ongeveer evenveel is als vorige week. Het is daarmee ook het best bekeken programma van de zaterdagavond. Er werd een kijkje genomen bij Ruud en Netty, die in 2013 een chocoladewinkel in het Duitse Oberstdorf openden en bij de familie van den Hurk in Sevilla, die daar een B&B startte. Uiteraard werd er vrolijk op los getwitterd.

RTL 4

Net als vorige week weten ze bij RTL 4 op zaterdagavond ook weer wat scoren is. Zo doet Kees & Co het erg goed rond de klok van acht met een kijkcijferaantal van 1.29 miljoen. Een halfuur later was het aan de beurt Paul pakt uit, dat goed is voor net een miljoen kijkers en dat aantal wordt vastgehouden rond de klok van tien als de TV kantine begint. Al met al dus een goede avond voor RTL 4.

En verder...

De samenvattingen van de Eredivisie blijven onverminderd populair. Op NPO 1 stemden 1.52 miljoen mensen daarop af. Ook op NPO 1 waren er prima kijkcijfers voor Even tot hier, namelijk 986.000. Ook al hadden ze zelf wellicht iets hoger willen zitten. De Gordon tegen Dino show moest het op SBS 6 doen met 381.000 kijkers.

Meer over