De TV van gisteren: Ik Vertrek in de herhaling op kop

24 juli 2016 08:21 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

Met 869.000 kijkers is een herhaling van Ik vertrek het best bekeken amusementsprogramma van de zaterdag. Het versloeg De beste zangers van Nederland, de enige nieuwe show van de avond, en daar leek zelfs Willeke Alberti verwonderd over.

Toegegeven, het scheelt niet veel. De beste zangers scoorde 802.000 kijkers met de aflevering waarin Brownie Dutch centraal stond. De andere deelnemers kozen nummers die hij mooi vond. Dat bleek behoorlijk breed, van Notorious B.I.G. tot Sam Cooke. Willeke Alberti won uiteindelijk met een cover van de tranentrekker Ik verscheurde je foto. Brownie was dolenthousiast over de cover van 'tante Willeke', maar Twitter dacht daar anders over.

Chantal Janzen in de herhaling geen succes

RTL 4 beleefde een beroerde zaterdagavond. Doorgaans weet een herhaling van Ik hou van Holland minstens 800.000 kijkers te trekken, maar de zender had de programmering omgegooid. Chantal Janzen presenteerde twee van de drie programma's, maar zelfs met dit kijkcijferkanon kwam RTL op primetime niet boven de 400.000 kijkers uit. De jongens tegen de meisjes scoorde nog het best met 395.000 kijkers, daarna harkte Chantal met een herhaling van Het collectief geheugen een schamele 357.000 kijkers binnen. Tot slot was er de Ushi & the family uit 2012, goed voor 348.000 comedyfans.

Een-na-laatste Avondetappe

Zo'n 740.000 wielerfans zaten klaar voor de op één na laatste Avondetappe van het seizoen. Het presentatieduo Herman van der Zandt en Dione de Graaff is inmiddels prima op dreef, maar twitterend Nederland was ook te spreken over renner Stef Clement die lekker op de praatstoel zat.

Meer over