De kijkcijfers van zaterdag 13 maart

De TV van gisteren: Interview Marco Borsato goed bekeken

14 maart 2021 09:10 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© William Rutten
SBS 6 heeft op de zaterdagavond de nodige kijkers getrokken met het interview dat Linda de Mol had met Marco Borsato.

De zanger deed dit weekend openhartig zijn verhaal in De Telegraaf en in Linda's Wintermaand. In totaal keken 1.36 miljoen mensen naar het interview dat hij op televisie gaf, waarin hij meermaals de tranen in zijn ogen kreeg. Hij vertelde openhartig over zijn escapades en de zware tijd die hij achter de rug heeft. Na het interview stond op SBS 6 het nieuwe seizoen van We want more geprogrammeerd. Daar keken 1.06 miljoen mensen naar. Daarmee doet SBS 6 weer eens serieus mee op de zaterdagavond.

LEGO masters

De topper van de zaterdagavond is LEGO Masters van RTL 4. Na het Journaal van 20.00 uur is dat het best bekeken programma van de avond. Het was de eerste aflevering van het tweede seizoen, dat dus gelijk goed opende. Het stond pal tegenover het interview met Borsato geprogrammeerd, dus de concurrentie was er volop. Er keken 1.75 miljoen mensen.

Ik vertrek

Het was ook weer raak in het succesvolle Ik Vertrek, het kijkcijferkanon van NPO 1. Deze keer, op zaterdagavond, kon de kijker de verrichtingen volgen van Jurgen en Marieke, die hun biezen pakten in de Achterhoek en naar het Italiaanse eiland Sardinië vertrokken. Met een lekker krap klusbudget en van allerlei tegenvallers was het een klassieke Ik vertrek-uitzending. Na LEGO Masters werd Ik vertrek het best bekeken programma van de avond. Er stemden 1.61 miljoen mensen op af.

En verder...

Er was veel te beleven op deze televisieavond. Zo startte het nieuwbakken programma De Verraders, een avontuurlijke spelshow op RTL 4, met 1.59 miljoen kijkers. Ook Sterren op het doek is weer begonnen op NPO 2. Daar keken 776.000 mensen naar. Matthijs gaat door bereikte 1.06 miljoen kijkers.

Meer over