Kijkcijfers donderdag 27 januari

De TV van gisteren: Kamp van Koningsbrugge is concurrentie de baas

28 januari 2022 08:55 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NPO Still
Jeroen van Koningsbrugge kan opgelucht ademhalen. Ook met het tweede seizoen van Kamp van Koningsbrugge weet hij het publiek voor zich te winnen.

Bijna 1,4 miljoen mensen zaten gisteravond dan ook aan de buis gekluisterd om te zien hoe de 11 overgebleven deelnemers van Kamp van Koningsbrugge het ervan af zouden brengen in de spectaculaire klim- en springopdrachten in Duitsland. En vooral de 27-jarige personal trainer Mohamed (Mo) blijkt een publiekslievelingetje in de dop, zo viel tijdens de uitzending wel te merken op Twitter.

Met deze score was het programma de nr. 3 in de kijkcijferlijst, vlak achter het NPO Journaal van 20 uur (1,9 miljoen) en het RTL Nieuws om half 8 (1,4 miljoen)

Secret Duets

Ook was er deze donderdagavond genoeg ruimte voor amusement. 1,16 miljoen kijkers schakelden namelijk over naar RTL4 om te zien hoe panelleden Samantha Steenwijk, Dave von Raven, Shirma Rouse, Gerard Joling en presentator Jamai Loman in het programma Secret Duets in duet gingen met een onbekende artiest. Met name de gastartiest van Jamai - schaatser Michiel Mulder - gooide hoge ogen: niemand op Twitter had blijkbaar enig idee dat hij ook maar een noot kon raken.

Marble Mania

Hierboven staan allemaal positieve berichten, maar voor Marble Mania is er minder goed nieuws. De knikkershow van SBS blijkt dit tweede seizoen toch wat in te zakken qua kijkcijfers. Waar het programma de eerste week met de familie Meiland nog 972 duizend kijkers aantikte, moet het SBS6-programma van Winston Gerschtanowitz het deze week doen met 'slechts' 705.000 kijkers.

Lees ook: Darters ruilen hun dartpijltjes in voor knikkers 

Het maakte darters Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen en Vincent van der Voort echter niet minder fanatiek. Al moet Michael van Gerwen een carrièreswitch nog maar eens heroverwegen.

Meer over