Kijkcijfers zaterdag 30 maart 2019

De TV van gisteren: Kees & Co maakt comeback met 1,56 miljoen kijkers

31 maart 2019 08:18 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© Valentina Vos

De nieuwe zaterdagavondprogrammering van RTL 4 is een groot succes: zowel Kees & Co, Paul pakt uit als De TV Kantine staan hoog in de kijkcijfer top 10.  

 

Ruim 1,56 miljoen kijkers schakelden naar de rentree van Kees (Simone Kleinsma), die voor het eerst Coosje (Chantal Janzen), de hoogzwangere vriendin van zoon Rudie (Tibor Lukács), ontmoette. Ze kon meteen haar mouwen opstropen voor de bevalling bij haar thuis. Er werd geklaagd over de 'lachband die onder de serie gemonteerd was', maar grappig genoeg was die er helemaal niet: Kees & Co wordt echt in een studio met livepubliek opgenomen. Verder werd buurvrouw Sonja gemist.

Paul pakt uit

Ook Paul de Leeuw scoorde met ruim 1,20 miljoen kijkers voor zijn weggeefshow Paul pakt uit, waarin hij mensen verrast met grote en kleine cadeaus. De vergelijking met Mooi! Weer De Leeuw, dat in 2008 de Gouden Televizier-Ring won, werd al snel gemaakt. De vrouw die graag een leuke uitvaart wilde kon alleen rekenen op wat verontwaardigde reacties van kijkers. 

De TV Kantine

Naar De TV Kantine keken op de late avond nog 1,12 miljoen mensen. Vooral Maarten Heijmans en Elise Schaap die Beau van Erven Dorens en Nikkie Plessen nadeden worden overladen met complimenten.

Ik vertrek

Een denderende tv-avond dus voor RTL 4, maar NPO 1 heeft ook een vaste succesformule met Ik vertrek, met dit keer ruim 1,46 miljoen kijkers. Zaterdagavond was te zien hoe Dennis en Vanessa hun leven in Rotterdam verruilden voor een nieuw bestaan in het Oostenrijkse Mallnitz. Voor de verandering verliep de hele emigratie nu eens van een leien dakje. Toch ging er heus wel íets mis.

Even tot hier 

Verder kon Even tot hier op NPO 1 rekenen op 977.000 kijkers. In het cabaretprogramma laten Niels van der Laan en Jeroen Woe samen met de Miguel Wiels Band, een expert en een muzikant in rap tempo het nieuws van de week de revue passeren. En dat tovert een grote glimlach op het gezicht van menig (satire liefhebbende) kijker.

Meer over