Kijkcijfers maandag 14 maart 2022

De TV van gisteren: Arjen Lubach blijft scoren

15 maart 2022 09:45 | kijkcijfers | Door Janine van Rooden

© Twitter @deavondshowvpro

Wat er gisteren op tv gebeurde: Arjen Lubach scoort nog steeds, het veelbesproken Chateau Bijstand ging van start en Uitstel van Executie was terug met een nieuw seizoen.

De Avondshow met Arjen Lubach blijft populair. Deze keer stond de uitzending in het teken van onder andere de gemeenteraadsverkiezingen en Ajax en voormalig politicus Klaas Dijkhoff was te gast. Met 1,2 miljoen kijkers veroverde de show een vierde positie in de kijkcijfer top 25. Kijkers zijn alleen nog steeds niet te spreken over de lachband die wordt gebruikt.

Chateau Bijstand

Al voordat er ook maar een aflevering van Chateau Bijstand met de Meilandjes was uitgezonden, was er al ophef over. Erica Meiland voelde zich zelfs genoodzaakt om met een uitgebreide verklaring te komen. Volgens haar moesten de mensen eerst kijken en daarna pas oordelen. Uiteindelijk keken er gisteren ruim een miljoen mensen naar de uitzending om daarna hun mening te kunnen geven. De reacties waren wisselend.

Uitstel van Executie

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen Uitstel van Executie stond in het teken van de ongeneeslijk zieke Andrea. Doordat ze haar baan was verloren kon ze haar hypotheek niet meer betalen. Ook begon haar huis steeds meer een obstakel voor haar te worden. Martijn Krabbé en zijn team schoten te hulp om haar woning te verkopen en een nieuwe woning te vinden. Er keken 815.000 mensen die de aflevering vooral hartverwarmend vonden.

Meer over