Kijkcijfers donderdag 30 mei 2024

De TV van gisteren: Kijkcijferrecord voor seizoensfinale van De Bauers

31 mei 2024 08:32 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© AVROTROS

Wekenlang hebben miljoenen kijkers genoten van De Bauers. Maar aan al het leuks komt een eind, want gisteravond was de familie voor de laatste keer te zien dit seizoen. Ondanks het einde, zat de aflevering nog vol mooie en grappige momenten.

1,5 miljoen kijkers genoten dan ook van de seizoensfinale. En dat is een kijkcijferrecord.

De Bauers – 20 jaar later

In de laatste aflevering van De Bauers - 20 jaar later was onder andere te zien hoe zoon Frans zijn kookexamen moest doen op school, alleen ging dat niet helemaal van een leien dakje. Tot grote hilariteit van kijkers. Verder moest Frans eraan geloven weer op die weegschaal te staan na zijn poging om af te vallen. Hij blijkt geen grammetje te zijn afgevallen en is toch enorm teleurgesteld. Gelukkig gaat het gezin een gezellig dagje uit.

Over de Oceaan

Op RTL4 was eerst de spannende cliffhanger van Goede Tijden, Slechte Tijden te zien. 788.000 kijkers keken in spanning toe. Eerder lieten veel kijkers al weten wat ze van de laatste aflevering vonden.

In Over de Oceaan lijken de problemen alleen maar op te stapelen. De koelkast lijkt het te begeven en het gas werkt ook niet meer. Maar het is vooral Roelof Hemmen die de aandacht trekt van de 509.000 kijkers. Waar we normaal gesproken een rustige en serieuze kant van hem zien, krijgen we gisteravond een andere kant te zien. Een enorme tattoo op zijn heup levert een mooi gesprek op met de andere kandidaten. Roelof vertelt wat voor bijzondere betekenis de tatoeage heeft.

Het Jachtseizoen

Bij SBS6 stond de avond een beetje in het teken van de Vandaag Inside/De Oranjezomer, want in Het Jachtseizoen was te zien hoe Noa Vahle en Merel Ek uit handen probeerden te blijven van de mannen van StukTV. Het zou zomaar eens kunnen dat het aan de dames ligt, want Het Jachtseizoen had een stuk meer kijkers dan de afgelopen weken. Gisteravond zagen 515.000 kijkers hoe Noa en Merel en handje werden geholpen door Pieter Cobelens en dat leverde een spannende aflevering op. De Oranjezomer volgde meteen daarna met 994.000 kijkers.

Meer over