Kijkcijfers 22 oktober 2023

De TV van gisteren: De Bondgenoten maakt een valse start

23 oktober 2023 08:55 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© SBS6

De afgelopen tijd stond de zondagavond vooral in het teken van Boer Zoekt Vrouw Europa en Expeditie Robinson, maar gisteravond kregen ze er nogal wat concurrentie bij. Tenminste?

De Bondgenoten, De Poli en het verkiezingsdebat van College Tour maakten hun debuut.

De Bondgenoten Kick-off

Fans van Een Jaar van je Leven en Utopia konden hun geluk niet op, want het nieuwe programma De Bondgenoten is een prima vervanger. Gisteravond arriveerden de eerste zestien deelnemers op de nieuwe (veel luxere) locatie waar ze een maand lang met elkaar gaan strijden om veel geld. Wel een valse start voor het programma van Jan Versteegh, want 385.000 kijkers stemden af naar SBS6. Wat vooral opviel? De prima locatie waar de deelnemers vertoeven, maar kijkers balen vooral dat er geen livestream is.

De Poli

De nieuwe komedieserie De Poli met onder andere Jelka van Houten en Susan Visser ging gisteravond ook van start. Het had volgens kijkers iets weg van de serie Dag & Nacht omdat alles zich nu ook afspeelt op de afdeling Verloskunde. De serie ging prima van start met 605.000 kijkers, alleen is het nog afwachten wat de tweede aflevering gaat doen want de reacties op X zijn nog niet heel positief.

Expeditie Robinson

Primtetime viel er bij RTL genoeg te beleven, want de expeditieleden gingen met elkaar te strijd aan wie er mocht aanschuiven bij het samensmeltingsdiner. Het was dit keer ieder voor zich en helaas voor Roberta trok zij aan het kortste eind. Het was dan ook meteen over en uit voor haar, zelfs geen afvallerseiland. Terwijl iedereen zijn hamburger aan het verorberen is, moesten Mark, Eva en Jaimie nog tegen elkaar strijden voor de laatste plekjes. Mark weet de eerste plek te bemachtigen aan tafel door ruim 17 minuten te squaten. Daarna is het nog de beurt aan Eva en Jaimie om vuur te maken. Volgens haar kampgenoten had Jaimie weinig de firestick in haar handen gehad op het eiland, maar dit keer wist ze er prima mee overweg te kunnen en wint dan ook de proef. Eva moest dus alsnog haar koffer pakken tot haar grote teleurstelling.

Boer Zoekt Vrouw Europa

Wie dacht dat er in Expeditie Robinson veel tranen vloeiden, was nog niet langs Boer Zoekt Vrouw gezapt. De logeerweek is amper begonnen of het eerste keuzemoment is al aangebroken. Vooral bij Richard in Slowakije doet zijn keuze veel stof opwaaien bij kijkers thuis. De Groningse boer stuurt namelijk Marlies naar huis. Hij vond juist dat ze het beste vrienden konden blijven. Ook Piet staat voor zijn eerste keuzemoment en bij hem moet Eugenie haar koffers pakken. Ze ziet dit totaal niet aankomen en barst in huilen uit. Eugenie bleek al gevoelens voor Piet te hebben. 

College Tour Verkiezingsdebat

Dilan Yesilgöz (VVD), Pieter Omtzigt (NSC), Caroline van der Plas (BBB) en Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA) gingen tijdens het eerste verkiezingsdebat in College Tour met elkaar in debat. Ruim 1 miljoen waren wel nieuwsgierig wat de politici te zeggen hadden. Renze was goed voor 531.000 kijkers.

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over