Kijkcijfers 23 mei 2023

De TV van gisteren: De Moeite Waard?! gaat prima van start

24 mei 2023 08:49 | kijkcijfers | Door Esther Hut

Alle huizen dat Bob Sikkes aanraakt in Kopen Zonder Kijken veranderen in een paleisje. En blijkbaar niet alleen huizen, maar ook verschillende woonprogramma’s, want De Moeite Waard?! maakte een prima start met 695.000 kijkers.

In De Moeite Waard?! knappen stellen een huis of appartement op met de bedoeling het met winst door te verkopen en Bob helpt ze daar een handje bij. En waar hij normaal gesproken onlosmakelijk verbonden is aan Martijn Krabbé zien we hem nu samen met Tijl Beckand. En daar moeten veel kijkers nog even aan wennen. Het programma zelf valt in ieder geval wel goed in de smaak.

Familie Gillis: Massa is Kassa

Op SBS6 was Peter Gillis terug met een nieuw seizoen van Familie Gillis: Massa is Kassa en had een prima start met 532.000 kijkers. Dit keer zonder zijn Nicol, maar niet geheel toevallig bracht hij gisteren wel naar buiten dat hij een nieuwe vriendin had. In de eerste aflevering gebeurde er weer van alles. Zo werden alle kledingkasten van Nicolleke in het huis van Peter leeg getrokken. Kijkers vonden het toch wat sneu, dat Nicol een beetje te kakken werd gezet.

Opsporing Verzocht

Op NPO2 was iets heel geks aan de hand. Normaal gesproken staat op dinsdagavond primetime Opsporing Verzocht geprogrammeerd, maar kijkers werden nu verrast met het nieuwe seizoen van De Streken van Van Boven. Het kookprogramma van Yvette van Boven wist 665.000 kijkers te trekken. Daarna was een half uur later dan normaal toch Opsporing Verzocht te zien, dat uiteindelijk nog 879.000 kijkers wist te trekken. De uitzending duurde maar twintig minuten en kijkers vonden daar wel wat van.

Niet Klein te Krijgen

Paul de Leeuw heeft de afgelopen weken indrukwekkende afleveringen gemaakt van Niet Klein te Krijgen. Ook de laatste aflevering van dit seizoen was het weer raak. 628.000 kijkers zagen weer met tranen in hun ogen de verhalen van alle sterke kinderen.

Wat er verder nog gebeurde

Daarnaast was Thijs Zeeman terug met een nieuw seizoen van Zeeman Confronteert. Na een korte afwezigheid maakte hij weer een prima comeback met 524.000 kijkers. Vandaag Inside was - na het achtuur Journaal, het best bekeken programma van de avond met ruim een miljoen kijkers. Jinek wist 655.000 kijkers te boeien en Op1 590.000. Met Nadia gaat het gestaag. Gisteravond bleven er 350.000 kijkers hangen. 

Meer over