Kijkcijfers maandag 25 april 2022

De TV van gisteren: Filemon En de Complotten niet zo goed bekeken, maar wel populair op Twitter

26 april 2022 10:12 | kijkcijfers | Door Janine van Rooden

© BNNVARA

Gisteravond begon het nieuwe seizoen van Filemon En de Complotten op NPO 3. Met 257.000 kijkers viel de eerste aflevering buiten de kijkcijfer top 25, maar het programma was wel trending topic op Twitter.

In Filemon En de Complotten gaat Filemon Wesselink in gesprek met mensen die geloven in complottheorieën. Hij wil weten wie dat soort verhalen bedenkt en waarom mensen erin geloven. De kijkers van de aflevering van gisteren verbaasden zich vooral over hoe verschillend mensen eigenlijk kunnen denken. Ook hadden ze respect voor Filemon, die erg rustig en respectvol bleef bij het aanhoren van de verhalen van complotdenkers. 

Hunted into the Wild

De finale van Hunted into the Wild werd prima bekeken op NPO 3. 507.000 mensen zagen hoe deelnemers Rick en Laura het extractiepunt wisten te halen en daarmee de winnaars werden van deze avontuurlijke Hunted-editie. De andere twee kandidaten die nog in de race waren - Anne en Simone - werden op het nippertje gepakt door de hunters en wisten de eindstreep daarmee dus niet te bereiken. 

Chateau Bijstand

De Meilandjes blijven scoren op de maandagavond bij SBS6 met Chateau Bijstand. Ruim 1 miljoen kijkers zagen hoe Martien, Erica en Maxime de handen uit de mouwen staken voor het goede doel. Door bouwmaterialen te regelen en hier zelf mee te gaan klussen, wilde de familie het bedrijfspand van Stichting Help Ons Helpen 029 wat opknappen. Je zou zeggen dat dit appeltje-eitje is voor de familie gezien de verbouwing aan Chateau Marillaux in Frankrijk, maar niets bleek minder waar. Kijkers genoten vooral van de onhandigheid van Martien tijdens deze klus.

Meer over