Kijkcijfers zondag 5 februari 2023

De TV van gisteren: prachtige kijkcijfers voor finale jubileumseizoen Heel Holland Bakt

6 februari 2023 10:00 | kijkcijfers | Door Janine van Rooden

© Omroep MAX

Heel Holland Bakt trekt altijd mooie kijkcijfers, maar menig tv-programma zal jaloers zijn op die van zondagavond. Er keken maar liefst 3,1 miljoen mensen naar de finale van het jubileumseizoen op NPO 1.

Dat is geen record voor het populaire bakprogramma, maar het zijn wel veel meer kijkers dan de finale van vorig jaar waar toen 2,3 miljoen mensen op afstemden.

Mercedes wist deze keer de titel 'Beste Thuisbakker van Nederland' binnen te slepen met haar prachtige baksels. De kijkers genoten met volle teugen van haar winst.

Toch kwam het voor veel mensen als een verrassing dat Mercedes de trofee mee naar huis mocht nemen. Jan was namelijk gedurende het programma de meest stabiele bakker van het stel, maar wist dit niveau tijdens de laatste opdracht niet vast te houden. De titel ging dus aan zijn neus voorbij, maar gelukkig kreeg hij wel de nodige credits van de kijkers thuis.

Feyenoord versus PSV

Dankzij de Eredivisie-wedstrijd tussen Feyenoord en PSV wist ESPN ook mooie kijkcijfers te behalen: 1,2 miljoen kijkers. Er was in ieder geval genoeg spektakel om naar te kijken tijdens deze topper.

PSV stond met 2-0 voor en kon de overwinning al ruiken toen Armando Obispo met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Feyenoord wist het daarna dankzij twee goals van Alireza Jahanbakhsh tot een gelijkspel van 2-2 te maken en verdedigde daarmee de Eredivisie-koppositie. 

Een discussiepunt na de wedstrijd was de negen minuten blessuretijd die scheidsrechter Danny Makkelie aan de wedstrijd vastplakte, wat achteraf in het voordeel van de Rotterdamse voetbalploeg bleek te zijn.

The Floor

RTL 4 had ook een prima bekeken zondagavond met Edson da Graça's The Floor (917.000 kijkers). Kijkers ergerden zich tijdens deze aflevering alleen wel enorm aan het niveau van de deelnemers. Dat was bij De Slimste Mens laatst ook al het geval.

Wat er verder gebeurde

Verder gingen er ook nog heel veel mensen zitten voor De Stamhouder op NPO 1 (1,2 miljoen kijkers), trok Humberto Tan er met zijn RTL 4-talkshow 791.000 en scoorde Alberto Stegeman er op SBS6 539.000 met Stegeman op de Bres.

Meer over