Kijkcijfers maandag 8 juli 2024

De TV van gisteren: kijkers genieten van terugkeer MAX Vakantieman

9 juli 2024 08:56 | kijkcijfers | Door Janine van Rooden

© Screenshot NLZIET
Zomer in het land betekent de terugkeer van MAX Vakantieman op tv. Er zaten 1,3 miljoen mensen klaar om op NPO 1 te kijken naar de start van het nieuwe seizoen.

Vliegangst, failliete reisorganisaties en problemen bij luchtvaartmaatschappijen; de eerste aflevering van MAX Vakantieman zat als vanouds bomvol vakantieleed. Sybrand Niessen en Jeanine Janssen schoten gedupeerde reizigers wederom te hulp.

Zelfs na zestien seizoenen zijn kijkers nog steeds blij met de show en ze gingen er dan ook eens goed voor zitten op de maandagavond.

Dertigers

Op NPO 3 was er ook iets nieuws te zien, namelijk het vijfde seizoen van de serie Dertigers. De nieuwe reeks begon met een kersverse cast met daarin onder anderen Claire Bender, Sebastián Mrkvicka, Stefanie van Leersum en Sabri Saddik. De eerste aflevering was goed voor 211.000 kijkers die nog wel even moesten wennen aan de 'nieuwe' gezichten.

Deze kijkcijfers zeggen overigens niet al te veel, want de serie is ook te streamen bij NPO Start en daar zijn geen kijkcijfers van bekend.

Voor Hetzelfde Geld

Naast dat we dus wat nieuwe shows mochten verwelkomen in deze komkommertijd op televisie werd er op RTL 4 afscheid genomen van Voor Hetzelfde Geld. De laatste aflevering van dit seizoen werd daar door 736.000 mensen bekeken. 

De kijkers vonden het wel in groten getale jammer dat er tijdens dit seizoen niet echt veel verhuisd werd, wat uiteindelijk wel het doel van de huizenshow is.

*De genoemde kijkcijfers zijn afkomstig van Tina Nijkamp, zij deelt dagelijks lineaire kijkcijferdata op haar Instagram-pagina @tinanijkamp. 

Meer over