Kijkcijfers 22 januari 2023

De TV van gisteren: Kijkers enorm onder de indruk van Onze Man bij de Taliban

23 januari 2023 09:19 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© VPRO

Na zijn Onze Man in Teheran is journalist Thomas Erdbrink nu terug met Onze Man bij de Taliban, waar hij drie maanden in Afghanistan verbleef om met zowel gewone burgers als met de taliban te praten. Dat leverde enorm fascinerende gesprekken op.

Zo spreekt Thomas Erdbrink, zelfs in vloeiend Perzisch, met verschillende vrouwen over de vrouwenrechten in Afghanistan. Die zijn natuurlijk enorm verslechterd, zo niet afgenomen, sinds de Taliban aan de macht is. 631.000 kijkers bekeken de eerste aflevering dan ook met open mond. Volgens veel kijkers zelfs een must see voor iedereen, door de indrukwekkende beelden en gesprekken die voorbij komen.

Heel Holland Bakt

NPO1 was de winnaar van de avond. De Stamhouder wist ruim 1,1 miljoen kijkers te trekken en het best bekeken programma van de avond was uiteraard weer Heel Holland Bakt met ruim 2,8 miljoen liefhebbers. Het thema was dit keer Chinees Nieuwjaar. De vijf overgebleven bakkers gingen de strijd aan om de beste loempia’s, sponscake en een spektakelstuk. Alhoewel strijd, voor Jan niet. Die hielp zijn medekandidaten graag.

Feyenoord vs Ajax

Ook overdag zaten er veel mensen (ruim 2 miljoen) voor de tv, want De Klassieker stond op het programma. In een kolkende Kuip kwamen Feyenoord en Ajax niet verder dan een 1-1. Toch werd er niet het meest gesproken over de wedstrijd zelf, maar juist het interview met Steven Berghuis na afloop. Hij gaf namelijk de media de schuld voor het ophitsen van zijn overstap van Feyenoord naar Ajax.

The Floor

De derde aflevering van The Floor wist gisteravond een goede 942.000 kijkers te trekken. En daarmee kan RTL concluderen dat het programma een succes is op de zondagavond. Daarna haakte Renze op Zondag aan, maar die wist niet alle kijkers te behouden. Uiteindelijk bleven er nog 544.000 kijkers hangen bij de talkshow.

Meer over