Kijkcijfers maandag 17 oktober 2022

De TV van gisteren: Spoorloos scoort nog steeds boven miljoen na reprimande Kees van der Spek

18 oktober 2022 09:30 | kijkcijfers | Door Janine van Rooden

© NPO
Spoorloos is ondanks de reprimande van Kees van der Spek nog steeds een van de best bekeken tv-programma's op de maandagavond. Met 1,1 miljoen kijkers sleepte het herenigingsprogramma een vijfde plek in de kijkcijfer top 25 binnen.

Aan het begin van de uitzending op NPO 1 reageerde Derk Bolt op alle commotie. "We maken dit programma met hart en ziel, al vele jaren, om mensen bij elkaar te brengen. En dat het nu juist op die terreinen een paar keer is misgegaan, maakt het extra pijnlijk. Onze zorg en aandacht gaan nu vooral uit naar onze deelnemers." Toch blijven de meningen over de pijnlijke kwestie verdeeld.

The Genius

De nieuwe reality-spelshow The Genius kan tot nu toe alleen maar dromen van mooie kijkcijfers. Gisteren was de derde aflevering te zien op NPO 3 en dat wist nog maar 107.000 kijkers te trekken. Een schrale troost voor de makers is dat de mensen die wél naar het programma kijken in ieder geval enthousiast zijn.

_______________________________________________________________________________

Elke dag de beste tv, film en serie-tips direct in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

_______________________________________________________________________________

Expeditie Robinson

In Expeditie Robinson op RTL 4 werd Beat the Champions-Devrim deze keer zelf ingemaakt. De quizfanaat bekende dat hij zich bewust op de achtergrond hield om zo energie te sparen en verder te komen in het spel, terwijl zijn teamgenoten keihard aan het strijden waren tot vermagering aan toe. Dat werd Devrim niet in dank afgenomen en hij werd dan ook naar huis gestemd voor het oog van 884.000 kijkers.

Wat er verder gebeurde

Verder was Radar op NPO 1 met 1,4 miljoen kijkers het best bekeken tv-programma van de avond, op het Achtuurjournaal na. De Avondshow met Arjen Lubach op dezelfde zender scoorde ook niet onverdienstelijk met een miljoen kijkers. En mensen gingen ook weer lekker zitten voor Chateau Meiland op SBS6: 996.000 kijkers. 

Meer over