Kijkcijfers maandag 8 augustus 2022

De TV van gisteren: VTBL is nog geen topscorer

9 augustus 2022 09:14 | kijkcijfers | Door Janine van Rooden

© RTL

De terugkeer van de voetbaltalkshow VTBL heeft het publiek nog niet doen juichen. Er schakelden maar 126.000 mensen in op RTL 7. Dat is veel lager dan toen het programma nog gepresenteerd werd door Humberto Tan in 2019. Die eerste aflevering behaalde destijds 265.000 kijkers. 

VTBL wordt nu afwisselend gepresenteerd door Frank Evenblij en Simon Zijlemans. Die laatste mocht gisteren als eerste aftrappen, maar dat heeft dus nog niet echt tot succes geleid. De reacties op de eerste uitzending waren dan ook wisselend.

Hoe Gaat Dat bij Jullie Thuis?

Welk programma een iets betere start beleefde was Hoe Gaat Dat bij Jullie Thuis? op NPO 1. Daar keken 468.000 mensen naar gezinnen die elkaar opvoedkundige tips gaven. Ook de bekende Helemaal het Einde-familie Pos had hierin een glansrol te pakken, maar dat werd wisselend ontvangen.

Dertigers

De terugkeer van de dramaserie Dertigers op NPO 3 wist helaas ook niet te scoren. Er keken maar 130.000 mensen naar de eerste aflevering van het derde seizoen. De kijkers die er speciaal voor waren gaan zitten reageerden in ieder geval wel enthousiast. En het blijkt dat menig fan de serie liever op NPO Plus (vooruit)kijkt.

Mooie kijkcijfers

Dan is natuurlijk de grote vraag: waar bleef televisiekijkend Nederland wel bij hangen op de maandagavond? B&B Vol Liefde blijft een stabiele factor op RTL 4 met 712.000 kijkers. De Slimste Mens op NPO 2 (1,4 miljoen) en MAX Vakantieman op NPO 1 (993.000) weten de mensen ook keer op keer aan zich te binden.

Meer over