Kijkcijfers woensdag 12 juni 2024

De TV van gisteren: Kijkers genieten van Nederlands succes op EK Atletiek

13 juni 2024 07:23 | kijkcijfers | Door Tessa Kok

© ANP / Iris van den Broek

De slotdag van de EK Atletiek in Rome was ontzettend succesvol voor Nederland. Niet alleen de estafettevrouwen veroverden een medaille, ook de Nederlandse sprintploegen hebben een podiumplek bemachtigd. Kijkers genoten woensdag volop van deze geweldige prestaties.

EK Atletiek

De Nederlandse estafettevrouwen veroverden woensdag goud op de 4x400 meter bij het EK. Femke Bol, Lieke Klaver, Lisanne de Witte en Cathelijn Peeters liepen een tijd van 3.22,39. Maar dat was niet het enige hoogtepunt, want ook de Nederlandse sprintploegen zorgden voor spektakel gisteren. De Nederlandse mannen behaalden zilver op de 4x100 meter. De Nederlandse vrouwen verrasten op dezelfde afstand en pakten een bronzen medaille. Er keken woensdag 723.000 mensen naar de uitzending.

Het Perfecte Plaatje Op Reis

In Het Perfecte Plaatje Op Reis kregen de overgebleven fotografen twee bijzondere opdrachten. Voor de eerste shoot moesten de deelnemers een uniek ochtendritueel van monniken vastleggen en voor de tweede shoot was het hun taak om het wilde nachtleven van Bangkok te fotograferen. Danny de Munk liet zich voor de tweede opdracht omtoveren tot drag queen en ook het duo Kaj en Fresia zorgde voor veel hilariteit onder de kijkers. Er keken 684.000 mensen naar het programma.

Over Leven

Gisteren ging een nieuw seizoen van het interviewprogramma Over Leven van start. In dit programma, gepresenteerd door Coen Verbraak, vormen leven en dood de rode draad. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen was komiek Freek de Jonge te gast. Hij sprak over de dood van zijn ex-cabaretpartner Bram Vermeulen, de verliezen binnen zijn familie en de ongemakken die bij het ouder worden horen. De Jonge maakte in het interview ook bekend dat hij geopereerd is vanwege zijn kanker. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen scoorde 368.000 kijkers.

RTL Boulevard

Entertainmentprogramma RTL Boulevard wist gisteren indrukwekkende kijkcijfers te halen. Er keken woensdag namelijk 1.129.000 mensen naar het programma. De kans is groot dat dat deze hoge kijkcijfers te maken hebben met de strafzaak van rapper Ali B. Ondanks de goede kijkcijfers waren veel kijkers niet tevreden over de houding van de presentatoren ten opzichte van het item over Ali B in de uitzending.

*De kijkcijfers uit dit artikel komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over