Kijkcijfers zaterdag 16 december

De TV van gisteren: Kijkers genieten van spelshow Moordfeest

17 december 2023 08:21 | kijkcijfers | Door Tessa Kok

© SBS6
Zaterdagavond stond bij SBS6 in het teken van het gloednieuwe programma Moordfeest. In deze spelshow kregen zeven bn'ers de taak om een fictieve moordzaak op te lossen tijdens een bruiloft. De kijkers thuis konden aan de hand van aanwijzingen ook meespelen en zoeken naar de moordenaar.

En dat viel bij de mensen thuis goed in de smaak, want als het aan de kijkers ligt komt er zeker nog een editie van de spelshow.  

Moordfeest

Kees Boot, Daphne Deckers, Victoria Koblenko, Patrick Martens, Guido Spek, Barrie Stevens en Georgina Verbaan waren in de nieuwe show Moordfeest te gast op een bruiloft op een bijzondere locatie. Er wordt een moord gepleegd en aan hen de taak om uit te zoeken wie de dader is.

De kijkers van de spelshow konden ook meeraden, wat zij heel leuk vonden om te doen. Wel mag het volgens veel mensen thuis wel iets lastiger de volgende keer, omdat het volgens hen al vrij snel duidelijk was wie de moord had gepleegd. De moordenaar was niemand minder dan Henny Huisman. Er keken zaterdag 683.000 mensen naar de eenmalige spelshow. 

Even tot hier

De mannen van Even tot hier wisten zaterdagavond wederom te scoren. Op een satirische wijze brachten Niels van der Laan en Jeroen Woo het nieuws van de afgelopen week. Er zaten zaterdagavond 1.708.000 mensen voor de buis voor het programma. 

Van een lied over VVD-partijleider Dilan Yesilgöz en een item over Joost Klein die Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival tot rapper Snelle die te gast was om een liedje te zingen over de schermtijd en depressies van jongeren: het was weer een aflevering vol scherpe grappen en rake observaties.

Niet alleen op SBS6 was zaterdagavond een spelshow te zien, ook op RTL4. All Against 1, de show die gepresenteerd wordt door Martijn Krabbé en Jelka van Houten, wist de afgelopen weken nog niet echt te scoren. Ook gisteren keken er niet heel veel mensen naar het programma. Het waren er slechts 445.000, een laagterecord.

In All Against 1 neemt één kandidaat in de studio het live op tegen heel Nederland. Zowel de kandidaat als de spelers thuis krijgen de taak om de uitkomsten van unieke en bijzondere experimenten in te schatten. De reacties van kijkers op de show zijn nog steeds wisselend.

Meer over