Kijkcijfers donderdag 17 november

De TV van gisteren: Kijkers Kamp van Koningsbrugge uiten lof voor Edino van Dorsten

18 november 2022 09:16 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NPO Start
Het zit erop voor de deelnemers van het AVROTROS-programma Kamp van Koningsbrugge Special Edition. Gisteravond zagen 1,1 miljoen kijkers hoe Edino van Dorsten, Daphne Koster en Wouter Prudon erin slaagde om de eindstreep te halen.

Dat ging echter niet van een leien dakje.

Kamp van Koningsbrugge Special Edition

Op de valreep van de grote ontknoping van Kamp van Koningsbrugge Special Edition viel nog het doek voor Boris Schreurs en Iris Enthoven die vorige week tot grote verbazing van de kijkers nog een enorme blunder beging

Automatische behoorde drummer Woutet Prudon, voormalig voetballer Daphne Koster en Ruinerwold-zoon Edino van Dorsten daarmee tot de laatste drie. Maar makkelijk was het behalen van de officiële eindstreep zeker niet.

Met name Edino kreeg het op het laatste moment nog flink te verduren toen hij last kreeg van herbelevingen van zijn eveneens heftige jeugd.

Louis

Waar vorige week het eerste deel van de documentaire over Louis van Gaal nog ruim 1,1 miljoen mensen wist te trekken, was het aantal geïnteresseerden deze week een stuk lager.

Slechts 846.000 mensen waren benieuwd naar de zogenaamde wederopstanding van de trainer, die hierin niet alleen terugblikte op zaken als het WK Oranje in 2014 en zijn succes bij AZ maar zich ook van zijn persoonlijke kant liet zien.

De film toonde namelijk ook hoe de nieuwe bondscoach er alles aandoet om te winnen, terwijl ondertussen niemand weet dat hij ook wordt behandeld aan prostaatkanker.

Secret Duets

Ook RTL4 deed prima zaken op deze donderdagavond. 927.000 mensen zaten namelijk klaar voor Secret Duets, waarin deze week sterren als Anouk Maas, Olga Commandeur, Brainpower, Nathalie Makoma en Leo Alkemade hun opwachting maakten achter de grote rode muur.

Verder keken mensen ook massaal naar RTL Boulevard (954.000), Goede Tijden, Slechte Tijden (791.000) en Editie NL (765.000). Concurrent SBS6 bleef achter: enkel Vandaag Inside (847.000) heeft een plekje bemachtigd in de kijkcijfertop-15.

Meer over