Kijkcijfers maandag 6 november

De TV van gisteren: Kijkers moeten nog wennen aan Kopen of Slopen van RTL

7 november 2023 10:00 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Videoland

De fans van Kopen Zonder Kijken konden maandagavond genieten van het nieuwe programma Kopen of Slopen, waarin het draait om die ene vraag: gaan we verhuizen of verbouwen? Hoewel eenvoudig op het eerste gezicht, zijn niet alle kijkers overtuigd.

Toch kan presentatrice Caroline Tensen enigszins opgelucht ademhalen: haar programma startte met 687.000 kijkers.

Kopen of Slopen

In deze eerste aflevering van Kopen of Slopen hadden Joost, Mariska en hun drie kinderen de eer om het spits af te bijten. Zij wilden meer ruimte in hun prachtige stulpje in IJmuiden en hadden dan ook genoeg spaargeld om dat te realiseren. Toch was er nog twijfel over de manier waarop: waar Mariska het wel zag zitten om te verbouwen, ging Joosts voorkeur uit naar een verhuizing. Een lastig dilemma, maar uiteindelijk trok Mariska aan het langste einde. Vooral omdat er na 90 dagen geen geschikte 'nieuwe' woning was gevonden. 

Eind goed, al goed? Voor Mariska en Joost wel. Voor de kijkers nog niet. Op X klinkt er hier en daar twijfel over dit programma... 

Vivés verjaardag

Wie verzekerd wilde zijn van een avond vol positiviteit, kon daarvoor terecht op SBS6. Daar was wederom een nieuwe aflevering van Chateau Meiland te zien, waarin ditmaal de tweede verjaardag van Vivé centraal stond. Zoals we inmiddels wel gewend zijn, pakten de Meilandjes uit met een berg cadeautjes, die overigens tot verbazing van de kijkers niet waren ingepakt. Je zou denken dat Vivé ermee in de wolken was, maar niets bleek ook minder waar. De kleine meid zat overduidelijk in de 'twee-is-nee'-fase, zo zagen ruim 1,1 miljoen kijkers.Leven Zonder Letters

Met verder nog ruim 1 miljoen kijkers voor  Vandaag Inside kunnen de twee grootste commerciële zenders van Nederland niet ontevreden zijn. Geldt dat ook voor de publieke omroep? Grotendeels. De nieuwste aflevering van Droomhuis Gezocht was maandag goed voor 934.000 kijkers. Frans Bauer deed het juist weer een stuk minder. Waar Leven Zonder Letters vorige week nog 644.000 kijkers trok, bleef het deze week steken op 526.000 kijkers. Twitter stroomde echter wel weer vol met complimenten.

*De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over