Kijkcijfers donderdag 1 december

De TV van gisteren: Kijkers raden weer volop mee met Secret Duets

2 december 2022 08:15 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Videoland
Wie-o-wie bevindt zich toch achter die grote rode muur? Die vraag hield gisteravond de 748.000 kijkers van Secret Duets weer aan de buis gekluisterd.

En er zaten weer wat verrassende namen tussen!

Secret Duets

In het programma Secret Duets zingen wekelijks vier bekende Nederlanders een duet met een andere artiest. Zij weten alleen niet wie er schuilgaat achter de groots opgezette muur en dus moesten ze ook deze week weer zijn of haar identiteit raden aan de hand van hints. Klinkt eenvoudig? Nou, niet als je het panelleden Gerard Joling, Tania Kross, Romy Monteiro en Dave von Raven vraagt. Zij hadden moeite om de stemmen van Lenette van Dongen, Henk Krol, EliZe, Dwight Dissels en Chatilla van Grinsven allemaal te herkennen.

Maar een foutje meer of minder vinden de kijkers niet erg: zij genoten er met volle teugen van!

Duitsland, Spanje en Japan

We kunnen er nóg langer omheen draaien, maar na al die dagen is het vast voor niemand meer een verrassing dat de WK-wedstrijden de hoogste score noteerden. Zo keken er 1,8 miljoen mensen naar het duel tussen Costa Rica en Duitsland dat die laatste wist te winnen met 4-2. Een prima score, maar genoeg voor de volgende ronde was het niet. Japan won namelijk ook van Spanje (gezien door 528.000 mensen), waardoor Japan en Spanje hun plekje in de achtste finale veilig wisten te stellen.

België en Marokko

Dat Duitsland er uitligt, is een verrassing. Maar ook eerder op de dag was er al spektakel. Ruim 1,4 miljoen kijkers zagen hoe 'gedoodverfde winnaar' België ten onder ging na een gelijkspel tegen Kroatië. Voor Marokko was er beter nieuws: Onder toeziend oog van 252.000 kijkers schreven ze - na de 1 - 2 winst op Canada - geschiedenis door als eerste Afrikaanse team de WK-groep te winnen. De laatste keer dat dit gebeurde was bij Nigeria in 1998.

Beste meneer Bouterse

Of er verder nog iets op televisie was? Ja zeker. SBS6 had weer de nodige ups en downs met Het Roer Om (548.000), Shownieuws (326.000) en De Oranjewinter (907.000). NPO2 waagde ondertussen ook een poging om de kijkers aan zich te binden met de 2Doc: Beste meneer Bouterse. Daar keken 112.000 mensen naar.

Meer over