Kijkcijfers woensdag 29 maart

De TV van gisteren: 416.000 kijkers voor Tom Waes en Jasper Krabbé in Portretten van Krabbé

30 maart 2023 09:25 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NLZiet

Kunstenaar Jasper Krabbé hoeft zich op deze donderdag niet direct onder een dekentje te verstoppen. De allereerste aflevering van het AVROTROS-programma Portretten van Krabbé met Tom Waes noteerde met 416.000 kijkers een 24e plek in de kijkcijfertop-25.

Een hit is het daarentegen (nog) niet, maar de concurrentie was met Steenrijk, Straatarm (682.000), Race Across the World en de voorlaatste aflevering van Ruimteschip Aarde (862.000) dan ook behoorlijk zwaar.

Portretten van Krabbé

Jasper Krabbé zet normaal gesproken iemand op een stoel om hem of haar te portretten, maar in Portretten van Krabbé pakt hij het anders aan. De kunstenaar gaat eerst drie dagen op stap met de hoofdpersoon van de aflevering om zo een nóg beter beeld te krijgen van zijn of haar leven. Met succes, aldus de kijkers. Zij bleken behoorlijk onder de indruk van zowel het gesprek dat hij had met de Vlaamse presentator Tom Waes als het uiteindelijke kunstwerk.


Race Across the World

Over Krabbé gesproken... Op RTL4 was het gisteravond weer tijd voor een nieuwe aflevering van Martijn Krabbés Race Across the World en dat was spannend. Afgelopen week was er nog een behoorlijke stijging te zien ten opzichte van week één, maar hebben de makers dat aantal kunnen volhouden? Niet helemaal, want het programma trok 786.000 en dat terwijl er vorige week nog 887.000 kijkers aan de buis gekluisterd zaten.

Avondshow met Arjen Lubach

Arjen Lubach kan in ieder geval wel weer rustig ademhalen. De afgelopen dagen leek het er even op dat het programma zijn impact aan het verliezen was, maar niets blijkt nu minder waar. Gisteren scoorde De Avondshow met Arjen Lubach weer een prachtige 1,16 miljoen kijkers. En dat is meer dan de concurrentie: Vandaag Inside bleef steken op 864.000 kijkers, Beau noteerde 557.000 mensen en Op1 werd door 672.000 mensen bekeken. 

Meer over