Kijkcijfers donderdag 20 mei

De TV van gisteren: 2,9 miljoen kijkers voor tweede halve finale Songfestival

21 mei 2021 08:31 | kijkcijfers | Door Demi Schoenmakers

© ANP
Ook de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival is goed bekeken. Maar liefst 2.903.000 kijkers zaten donderdagavond klaar voor het muziekfestijn, terwijl we niet eens zelf mochten stemmen!

De tweede halve finale was daarmee het best bekeken programma van de avond. Ook trok deze uitzending meer kijkers dan de eerste halve finale, eerder deze week. Wel schakelden er net iets minder mensen in dan de tweede halve finale in 2019. Deze trok twee jaar geleden ruim 3 miljoen kijkers.

Syrische balletdanser

Opnieuw waren de kijkers onder de indruk van alle optredens. Toch vonden ze de optredens van de eerste halve finale wel wat beter, laten de kijkers op Twitter weten. Wel vonden ze dat presentatoren Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit en Nikkie de Jager het ook dit keer hartstikke goed deden. Verder was er veel bewondering voor het pauzenummer met het prachtige en ontroerende optreden van de Syrische balletdanser. 

Voorbeschouwing

De voorbeschouwing van het Eurovisie Songfestival is donderdagavond ook erg goed bekeken. Maar liefst 1.831.000 kijkers zagen Rik van de Westelaken live de voorbeschouwing van de tweede halve finale doen. Hij besprak samen met met OG3NE de acts van de avond. 

Weinig kijkers voor de overige programma's

Aangezien het Songfestival dé hit was van de avond, werden de overige programma's minder goed bekeken. Naast het nieuws, konden talkshows Op1 (1.034.000) en De vooravond (827.000) als enigen nog rekenen op wat kijkers. GTST trok nog 713.000 kijkers, terwijl de Meiland-zussen het met Petit Chateau moesten doen met slechts 389.000 kijkers. 

Meer over