Kijkcijfers woensdag 27 april

De TV van gisteren: Nederland kleurt als vanouds Oranje

28 april 2022 09:00 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© ANP POOL | Patrick van Katwijk
Na twee jaar Koningsdag in 'coronastijl' kleurde Nederland dit jaar weer massaal Oranje. Ruim 2 miljoen mensen zagen dan ook hoe het koninklijk gezin Maastricht onveilig maakte.

Prinses Alexia spijbelde duidelijk niet voor niets.

Koningsdag 2022

Na twee jaar zonder publiek was het dit jaar weer tijd voor een koningsdag in oude stijl. Dus: met een optocht van de koninklijke familie door een Nederlandse plaats, handjes schudden en boksen geven aan de metersdikke rijen Oranjefans langs de route en muzikale optredens van Nederlandse acts. Het koninklijke gezin genoot zichtbaar, al had Máxima - tot grote hilariteit van de ruim 2 miljoen kijkers - niet altijd het beste zicht door haar opwaaiende jurk.

Luizenmoeder: De Film

Wie op de late avond geen zin had in de zoveelste terugblik van de Oranjes, waaronder in het NOS Journaal van 20:00 uur (2,2 miljoen kijkers) en Jinek (663.000) kon zich vermaken met de tv-première van Luizenmoeder: De Film op NPO3. En dat liet men zich geen tweede keer zeggen. Ruim 896.000 kijkers zaten op het puntje van hun bank om te ontdekken wat de altijd hilarische Juf Ank en haar collega's moesten doormaken zonder de hulp van directeur Anton (Diederik Ebbinge).

Vandaag Inside

Op SBS6 was er minder ruimte voor een lach. Johan Derksen kwam namelijk in Vandaag Inside terug op zijn eerdere uitspraken over zijn 'jeugdzonde'. Hij stelde dat hij de kaars, waarmee hij de vrouw volgens eerdere zeggen zou hebben verkracht, alleen tussen haar benen heeft gezet. "Ik heb haar daarmee niet gepenetreerd. Maar het blijft onbeschaafd. Maar ik heb aan willen tonen, dat het tijdsbeeld zo was. Nu word je daarvoor neergesabeld."

Aan dat laatste is geen woord gelogen. Ook nu weer is het publiek duidelijk niet op zijn hand.

Liverpool vs. Villarreal

Ondanks de bovenstaande ophef, werd Koningsdag 2022 voor de trouwe voetballiefhebbers nog mooi afgesloten. 678.000 zaten klaar voor het duel tussen Liverpool en Villarreal die nog altijd strijden om de Champions League. Na gisteren moet het gek lopen wil het Liverpool van 'onze eigen' Virgil van Dijk niet de finale halen. De Engelse club was namelijk met 2 -0 zijn concurrent de baas.

Meer over