De TV van gisteren: Kwis meer in trek dan Big Music Quiz

17 december 2017 08:34 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

Het was stuivertje wisselen tussen NPO 1 en RTL 4 om de gunst van de kijker die kon kiezen uit heel wat verschillende quizzen. De één wat actueler dan de ander.

Humberto Tan belichtte de hits van 2017 in een speciale editie van zijn Big music quiz en was met 1.15 miljoen duidelijk te sterk voor Sorry voor alles. Het Jan Smit vehikel blijft ondermaats presteren en strandde met 802.000 kijkers op de 9e plek in de kijkcijfer top 25. 

Holland-België ten onder

Rond de klok van 21.30 werden de rollen omgedraaid. De allerlaatste Kwis van het seizoen boeide 1.20 miljoen mensen. D66 politica Pia Dijkstra werd als gast gedwongen haar oude job als nieuwslezer weer op te pikken en deed dat met verve. RTL 4 koos op datzelfde tijdstip voor Holland-België, gepresenteerd door Wendy van Dijk en Jonas van Geel (rechts op de foto). Een vrij curieuze keuze, de eenmalige, komische cultuurstrijd tussen Vlaanderen en Holland was oorspronkelijk uitgezonden in augustus 2016, wat vooral te zien was aan het zongebruinde hoofd van Ruben Nicolai. 

SBS stabiel

SBS6 zette op primetime in op familievermaak en koos voor de animatiefavoriet Minionstot genoegen van 505.000 kijkers. Ook SBS blijkt over een uiterst honkvaste schare kijkers te bezitten: vóór de film was vooravondklassieker Lachen om homevideo's goed voor 504.000 kijkers. Op de late avond was Hart van Nederland nog eens verantwoordelijk voor 802.000 kijkers.

Meer over