Kijkcijfers vrijdag 17 mei 2024

De TV van gisteren: Liefde voor het landgoed goed voor zilver op primetime

18 mei 2024 09:31 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
Een écht adellijke score is het niet te noemen, toch wist Liefde voor het landgoed zich prima staande te houden op het tijdstip van Flikken Maastricht in de van oudsher fel bevochten vrijdagavondprogrammering.

De realityserie over adellijke families en hun landgoederen die vaak meer lust dan last zijn wist 721.000 kijkers te boeien. Genoeg voor de tweede plaats, want er is op vrijdagavond maar één tv-koningin en dat is Astrid Joosten. Zij trok 964.000 kijkers naar NPO 2 die zin hadden in een potje 2 voor 12. Vervolgens wist op NPO 1 een herhaling van Droomhuis gezocht niet meer dan 566.000 mensen te trekken. Op1 maakte dat weer een beetje goed met 736.000 kijkers. 

RTL scoort enigszins ondermaats

RTL 4 lanceerde vorige week de nieuwe, spannende avonturenreeks Bestemming X. De eerste aflevering kwam lineair niet verder dan een ronduit teleurstellende 591.000 kijkers, in week 2 zit het programma van Nasrdin Dchar enigszins in de lift met 619.000 kijkers. Dat zijn bij lange na niet de cijfers die RTL 4 gewend is met programma's als The masked singer of het recente Stars on stage dat ook rond het miljoen haalde. Renze bleef haken op 591.000 kijkers.

SBS naar verwachting

SBS 6 geeft haar kijkers graag wat het verwacht en krijgt als beloning ook voorspelbare kijkcijfers. Zo is het vaste kijkerspubliek voor Massa is kassa al jaar en dag ongeveer een half miljoen en ook deze week keken 502.000 mensen naar de pogingen van Peter en Mark Gillis om gezonder te gaan leven. Vandaag inside heeft doorgaans op vrijdagavond 1 miljoen kijkers en ook nu kwam de meningenshow keurig op dat kijkgemiddelde uit.

* De in dit stuk genoemde kijkcijfers zijn voor rekening van Tina Nijkamp. Zij deelt dagelijks lineaire kijkcijferdata op haar Instagrampagina @tinanijkamp

Meer over