De TV van gisteren: Linda en Chantal goed voor goud

5 november 2017 08:21 | kijkcijfers | Door Televizier

© William Rutten

De zaterdagavond van RTL 4 staat als een huis: dankzij Chantal Janzen en Linda de Mol scoort de zender weer ouderwets dik boven het miljoen.

Oh, wat een jaar! scoorde met 1.88 miljoen kijkers zelfs beter dan het NOS Journaal van 20.00 uur, dat bleef steken op 1.79 miljoen. Linda en haar mannen gingen terug naar het jaar 2001 en de hilariteit die dat opleverde zorgde ervoor dat concurrent NPO 1 het zwaar had: Het beste brein van Nederland moest het doen met 1.21 miljoen kijkers. 

En uiteraard zorgden beelden van gast Fred van Leer uit 2001 voor de nodige hilariteit. 

 

Chantal sterker dan De Kwis

Daarna was het aan de jongens van De Kwis om het tij te keren. Met 1.32 miljoen kijkers waren de cabaretiers nét niet sterk genoeg om de tweede aflevering van &Chantal het hoofd te bieden. Chantal Janzen en haar gasten kwamen uit op 1.42 miljoen kijkers. Een sterke score: 200.000 kijkers meer dan bij het debuut. 

Al kun je het niet iedereen naar 't zin maken natuurlijk.

Circus Gerschtanowitz stelt teleur

Van al die miljoenen kan SBS6 slechts dromen: hun paradepaardje Circus Gerschtanowitz wist ook in de tweede week amper mensen te boeien. In totaal zagen 421.000 mensen de verschillende bonte acts, zeven dagen eerder waren dat er bij de start nog 459.000. Een weinig hoopvol begin voor een prijzig studioprogramma. Wellicht besluit de zender om pardoes met de programmering te gaan schuiven. Dat zou niet de eerste keer zijn.

Meer over