Kijkcijfers zondag 6 december 2020

De TV van gisteren: Linda's Wintermaand trapt af met kijkcijferrecord voor zondag

7 december 2020 09:09 | kijkcijfers | Door Daisy Heyer

© Linda's Wintermaand
De allereerste aflevering van Linda de Mol's Linda's Wintermaand heeft direct een kijkcijferrecord gebroken. Bijna 1,9 miljoen mensen zagen de uitzending met een dubbelinterview van De Mol met Floortje Dessing en Mark Rutte.

Het enige programma wat in de buurt kwam van de eerste aflevering van Linda's Wintermaand was het NOS Journaal van 20.00 uur. Dat scoorde met 1,86 miljoen kijkers iets lager dan de 1,88 miljoen die bleven hangen om van het interview met Rutte en Dessing te genieten op SBS6. Vooral onze Minister President leek populair bij de kijkers. 

 

Goede avond voor SBS6

Het was sowieso een steengoede avond voor SBS6: het goedbekeken Linda's Zomermaand zorgde ervoor dat veel kijkers bleven hangen voor de eerste aflevering van Klein maar Fijn: een programma waarin Jan Versteegh op zoek gaat naar de beste miniatuurbouwer van Nederland. De aflevering trok ruim 1 miljoen kijkers en betekent voorzichtig een van de eerste grote successen van Versteegh op de zender. Toch kreeg het programma ook kritiek: veel kijkers mopperden dat het allemaal wat te snel ging.

Halve finale Project Rembrandt 

Ook Project Rembrandt op NPO1 deed het zondag weer uitstekend. 1,14 miljoen mensen keken naar de aflevering waarin bekend werd welke deelnemers er doorgaan naar de finale. Dat zorgt bij sommige fans ook voor een gevoel van weemoed; het betekent namelijk dat volgende week alweer de laatste aflevering van het programma is. 

Meer over