De kijkcijfers van zaterdag 5 december

De tv van gisteren: Sinterklaas is kijkcijferkanon

6 december 2020 09:12 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© RTL / Amy van Leiden
Sinterklaas is nog altijd een buitengewoon populaire man in Nederland. Dat is ook te zien aan de kijkcijfers van pakjesavond. Twee programma's waarin de Sint verscheen scoorden prima cijfers.
RTL 4 pakte uit met een show waarin Paul de Leeuw samen met Sinterklaas wensen in vervulling liet gaan. In totaal keken gemiddeld 1.13 miljoen mensen naar de komiek en de goedheiligman. Sinterklaas was ook te zien op NPO 1 in Heerlijk avondje voor Sinterklaas. Net iets meer dan een miljoen mensen stemden daarop af. Op Twitter keek men gezellig mee.

Oh, wat een jaar!

Een feest der herkenning voor veel mensen was het in Oh, wat een jaar!Dat is ook gelijk het best bekeken amusementsprogramma van de avond. Alleen het NOS Journaal van 20.00 uur werd beter bekeken. Gemiddeld stemden 1.24 miljoen kijkers af op Oh, wat een jaar!. De kandidaten gingen terug in het jaar 1973, hetgeen voor veel hilariteit zorgde.

Racen en voetbal

Er was ook weer volop sport op de zaterdag en dat is terug te zien in de kijkcijferlijst. Ziggo Sport had natuurlijk de kwalificatie van de Grand Prix van Sakhir, waar 816.000 mensen naar keken. Later op de avond wist het Eredivisieduel tussen Ajax en FC Twente 548.000 mensen te trekken. De uitzending van de NOS met daarin alle samenvattingen van de Eredivisie leverde 1.11 miljoen kijkers op.

Er was nog één ander programma dat boven de miljoen scoorde en dat is Kassa. Verder deed de eerste aflevering van Top 4000 Muziekquiz het ook heel behoorlijk met 703.000 kijkers. 

Meer over