Kijkcijfers woensdag 8 maart

De TV van gisteren: Married at First Sight sluit veelbesproken seizoen af met 908.000 kijkers

9 maart 2023 07:45 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Videoland

Na maanden vol romantische taferelen, drama en een vleugje verdriet zit het er nu echt op voor zowel de kandidaten als makers van Married at First Sight. De slotaflevering trok 908.000 kijkers naar RTL.

Dit is meer dan vorig jaar, want toen zagen 870.000 kijkers nog hoe zowel Rowan en Astleigh als Sonny en Dylan bleven stralen van (liefdes)geluk.

Married at First Sight

In deze slotaflevering van Married at First Sight was het aan de vier overgebleven koppels Patricia en Stephan, Maarten en Richelle, Laura en Cathalijne & Paula en Remco om aan zowel de experts als elkaar te vertellen of ze getrouwd wilde blijven of liever wilde scheiden. Nergens waren er echt grote verrassingen: enkel Paula en Remco besloten ieder hun eigen weg te gaan, de rest had toen het geloof in de liefde bij elkaar nog niet verloren.

Wel met de nadruk op ‘toen’: inmiddels is al duidelijk dat na Wichian en Loes ook Richelle en Maarten het niet hebben gehaald.

Strandgasten

Waar RTL4 dus duidelijk kan terugkijken op een mooie avond als het gaat om de romantiek en kijkcijfers, is dat bij NPO3 wel een ander verhaal. De kijkers hebben duidelijk weinig interesse in Strandgasten, het vrolijke programma van Nick Schilder, Simon Keizer en Kees Tol. Het waren deze week dan ook slechts 286.000 kijkers die genoten van de muzikale talenten van Thijs Boontjes, Tabitha en Sam Bettens.

Ruimteschip Aarde en Spoorloos

NPO1 deed het in tegenstelling tot NPO3 beter, maar van een topscore valt ook niet te spreken. Waar Arjen Lubach 942.000 kijkers scoorde, kwam Ruimteschip Aarde niet verder dan 821.000 kijkers. Spoorloos kon rekenen op 992.000 mensen en dat is opvallend: dit programma scoorde de afgelopen jaren altijd boven de miljoen. Wel kregen die kijkers een interessante verhaallijn voorgeschoteld. In de nieuwste aflevering zocht Eline naar haar biologische vader nadat ze eerder al haar biologische moeder vond via deze show.

Voor Viktor Brand is er wel sprake. Hij verrast met een mooie 722.000 kijkers voor Je Huis Op Orde en wint daarmee zelfs van André Kuipers op NPO1.

Meer over