De TV van gisteren: Max Verstappen bezorgt Ziggo Sport recordaantal kijkers

16 mei 2016 08:06 | kijkcijfers | Door Televizier

© Twitter

1.12 miljoen mensen zagen Max Verstappen de Grand Prix van Spanje winnen. Een ongekend record voor Ziggo Sport.

De kijkcijfers van de gratis sportzender worden pas sinds eind november 2015 gemeten, maar deze Grand Prix gaat ongetwijfeld de boeken in als een hoogtepunt. Ook de voorbeschouwing door Rob Kamphues was goed voor 1 miljoen kijkers. De emoties liepen hoog op toen het grote moment daar was.

Uiteraard regende het felicitaties van bekend Nederland voor de koelbloedige Max. 

Carlo's TV café sluit af

Gek genoeg werd in Carlo's TV café, het enige live programma van die middag, met geen woord gerept over de F1 winst. Carlo en co host Wil Boszhard hadden het uitgebreid over het Songfestival en het eclatante succes van hun samenwerking het afgelopen seizoen. In totaal zagen 488.000 mensen de seizoensafsluiter die vooral een gezellig onderonsje was voor de hele familie Boszhard want broer Ron, zijn zwangere vriendin én pa Boszhard waren van de partij.

Moeder Wil bleek op live televisie nog mondiger en meer aanwezig dan haar bekende zoon. Dat was voor sommige kijkers net even iets teveel van het goede.

NPO 1 wint van RTL 4

Op primetime was NPO 1 met afstand de favoriet van de zondagavond. Zowel Tussen kunst & kitsch, Een tegen 100 als Studio sport wisten 1.7 miljoen mensen te bereiken. Prima scores waar RTL 4 niet eens van kon dromen. Het altijd gezellige Vermoord in het buitenland was goed voor 766.000 kijkers. De herhalingen van Love is in the air en Het zijn net mensen scoorden daarop respectievelijk 678.000 en 566.000 kijkers. Geen supercijfers, kortom. Alleen de seizoensfinale van Familie Kruys haalde met de hakken over de sloot de 1 miljoensgrens. Het bleek een bomvolle aflevering: Bette kreeg twee huwelijksaanzoeken, Kirk en Morten legden hun open relatie contractueel vast en Rux pakte haar biezen.

Toch is 1 miljoen vrij weinig voor de serie die de eerste weken ruim boven de 1.5 miljoen kijkers trok. Dat RTL 4 de laatste weken herhaaldelijk schoof met de uitzendtijden heeft de reeks niet bepaald geholpen.

Zelfs Familie Kruys regisseur Will Koopman kan het niet meer volgen...

Meer over