De TV van gisteren: Meer dan 3 miljoen voor kerstspecial All You Need Is Love

25 december 2016 09:37 | kijkcijfers | Door Televizier

© Nick van Ormondt/RTL

Mooie tradities houdt je in ere, moet Nederland gedacht hebben. Ruim 3 miljoen mensen zaten klaar voor Robert ten Brinks' jaarlijkse All you need is love kerstspecial. 

En dat is een behoorlijk knap record dat Robert ten Brink op z'n naam mag schrijven. De 2.5 uur durende special was slechts één van de drie programma's van de dag die meer dan een miljoen kijkers konden boeien. De nummer 2 was het Acht uur journaal (1.66 miljoen) en RTL's Half acht nieuws dat 1 miljoen scoorde. Maar All you need... is onverwoestbaar, al was het maar omdat het inmiddels zo comfortabel vertrouwd aanvoelt.

En Dr. Love wil ook nog wat zeggen...

Uit het leven

Voor wie alle liefdevolle zoetsappigheid teveel was, bood de NOS op NPO 1 Uit het leven, het jaarlijkse overzicht van bekende en onbekende mensen die ons in 2016 zijn ontvallen. Nadat de montage klaar was, bleek helaas dat zangeres Barbara Straathof en de markante eurokok Martin aan het immer groeiende lijstje moesten worden toegevoegd. Ondanks het stemmige onderwerp hield Herman van der Zandt voor het oog van 885.000 mensen de stemming er in.

Serious Request eindigt feestelijk

En verder was er ook reden voor vreugde. Serious request naderde haar einde en de bekendmaking van het opgehaalde bedrag was een feestje. Dit jaar werd het meer dan mooie bedrag van 8.7 miljoen euro gedoneerd, wat voor een flink deel te danken aan is aan de lakactie van de ongeneeslijke zieke Tijn. Naast iedereen in een overvol Chasséplein in Breda waren 664.000 kijkers live op tv getuige. 

Meer over