De TV van gisteren: Michael van Gerwen trekt 2,1 miljoen kijkers

3 januari 2017 09:44 | kijkcijfers | Door Televizier

© Pro Shots

Michael van Gerwen werd maandag op fenomenale wijze wereldkampioen darts en trok daarmee een ongelooflijke 2,1 miljoen kijkers. Dat is een record voor een dartswedstrijd op RTL 7.

Van Gerwen bleek onverslaanbaar voor zijn tegenstander Gary Anderson die niks in de melk had te brokkelen tegen de 'groene sloper'. Van Gerwen wist de triples bijna blind te raken zodat Anderson al snel tegen een achterstand stond aan te kijken. Michael van Gerwen maakte de wedstrijd uiteindelijk af met een pijl in bulls eye.

Het publiek thuis was dolenthousiast.

Net als verslaggever Arjan van der Giessen.

Helemaal het einde

Het nieuwe RTL 4-programma Helemaal het einde beleefde haar primeur met 899.000 kijkers. In Helemaal het einde gaan drie Nederlandse gezinnen een nieuw leven opbouwen op een stuk grond in Chili. Ze hebben alleen een houten huisje om in te wonen. In de eerste aflevering viel vooral de vrouw des huizes van het gezin Pos op.

Jinek

Eva Jinek keerde terug op de late avond en scoorde meteen de pannen van het dak. 885.0000 mensen keken naar de eerste aflevering van het jaar. Dat had natuurlijk iets te maken met de vakantie van late-night collega Humberto Tan, maar Eva zal er niet minder blij om zijn, net als sommige kijkers.

De eerste kritiek was ook al leesbaar.

Meer over