Kijkcijfers donderdag 8 juli

De TV van gisteren: bijna miljoen kijkers voor The Great British Bake Off op NPO 1

9 juli 2021 08:05 | kijkcijfers | Door Demi Schoenmakers

© Omroep MAX
Ook dit jaar zendt Omroep MAX de originele Britse versie van Heel Holland Bakt op primetime uit. En dat is een slimme keuze, want donderdagavond trok The great British bake off maar liefst 973.000 kijkers.

Ook op de avonden zonder EK-wedstrijden scoort NPO 1 goed. Het is nog even wachten op een nieuw Nederlands seizoen van Heel Holland bakt, dus ondertussen moeten we het doen met de Britten. En dat vinden de kijkers helemaal niet erg. 

Meer kijkers voor Humberto

Wat verder opvalt is dat de talkshow Humberto donderdag beter scoorde dan Op1. Humberto Tan werd ongeveer drie jaar geleden met RTL late night van de buis gehaald vanwege lage cijfers, maar voor de tweede keer deze week stemden meer mensen af op Humberto (862.000) dan op Op1 (765.000). 

Aangepaste cliffhanger

Naar de laatste aflevering van Goede tijden, slechte tijden keken 755.000 kijkers. Wegens de aanslag op Peter R. de Vries heeft RTL 4 donderdagavond een minder heftige versie van de cliffhanger uitgezonden. Hierin was oorspronkelijk te zien hoe Ilyas (Hamza Othman) na een steekpartij bloedend, lijkwit en levenloos op de grond lag. Om onbedoelde vergelijkingen met de aanslag op Peter R. de Vries voor te zijn, besloot de zender de Nicam-versie van de scène uit te zenden.

De kijkers begrijpen de keuze, al vinden ze de Nicam-versie nog steeds erg spannend. 

Minder kijkers voor SBS

Voor SBS was het een minder goede avond. Op Hart van Nederland stemden 618.000 mensen op af, gevolgd door de vooravond van Oranjezomer (511.000) en een herhaling van Mr. Frank Visser doet uitspraak (509.000). 

Meer over