Nicam-versie

RTL zendt aangepaste cliffhanger GTST uit na aanslag Peter R. de Vries

9 juli 2021 08:22 | soap | Door Demi Schoenmakers

© ANP
Wegens de aanslag op Peter R. de Vries heeft RTL 4 donderdagavond een minder heftige versie van de GTST cliffhanger uitgezonden.

In de cliffhanger was oorspronkelijk te zien hoe Ilyas (Hamza Othman) na een steekpartij bloedend, lijkwit en levenloos op de grond lag. Om onbedoelde vergelijkingen met de aanslag op Peter R. de Vries voor te zijn, besloot de zender de Nicam-versie van de scène uit te zenden.

Nicam-versie

Deze Nicam-versie is geschikt voor jongere kijkers en wordt standaard overdag in de herhaling uitgezonden. Overdag moeten immers programma's aan andere regels voldoen. De makers van GTST besloten om deze versie nu op primetime te zetten. Het doet aan de impact van de verhaallijn niets af: Ilyas is nog altijd neergestoken omdat de ex-vriendin van zijn broer Marwan (Hassan Slaby) wraak wilde nemen.  

Peter R. de Vries

Dinsdagavond rond half 8 werd misdaadverslaggever Peter R. de Vries in het centrum van Amsterdam neergeschoten. Tijdens een persconferentie vertelde burgemeester Femke Halsema dat hij momenteel in het ziekenhuis vecht voor zijn leven. In een verklaring liet de familie van De Vries donderdagavond aan RTL Boulevard weten dat de situatie ongewijzigd is. "Veel blijft onzeker. Er zal tijd overheen gaan voordat er meer duidelijkheid komt. Wij zijn blij met de goede zorg die hij krijgt.”

Meer over