De kijkcijfers van zaterdag 7 mei

De TV van gisteren: 2.3 miljoen mensen zien finale Heel Holland Bakt

8 mei 2022 09:41 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© Roland J. Reinders - MAX
Er was heel wat te beleven zaterdagavond voor de buis. De finale van Heel Holland Bakt, een gedenkwaardige aflevering van Ik Vertrek en natuurlijk ook de eindstrijd in Make Up Your Mind. Dit leverde uitstekende kijkcijfers op.
NPO 1 had goud in handen zaterdagavond met natuurlijk de finale van Heel Holland BaktIn totaal 2.3 miljoen mensen stemden af op de verrichtingen van de finalisten. Ze kregen een mooie opdracht: een bruidsbuffet maken. En daar hadden ze een hele dag de tijd voor. Twitterend Nederland volgde de prestaties van Tom, Zeinab en Enzo natuurlijk op de voet.

Ik Vertrek

Heel Holland Bakt was niet het enige kijkcijferkanon van NPO 1 op de zaterdagavond. Ook Ik Vertrek trok weer een prachtig aantal kijkers: 1.2 miljoen mensen keken naar de droom van Martijn en Sean, die niet helemaal liep zoals vooraf verwacht. 

Make Up Your Mind

RTL 4 deed zaterdagavond een beroep op een amusements-tandem: Oh wat een jaar! en Make Up Your Mind. Er keken 874.000 mensen naar Oh wat een jaar!, waarin het jaar 1993 centraal stond. Daarna stemden 1 miljoen televisiekijkers af op Make Up Your Mind, dat zijn finale beleefde.

S10

NPO 3 pakte - in aanloop naar het Songfestival - uit met Dit is S10. Hierin kwam onder meer de Nederlandse selectiecommissie aan het woord om uit te leggen waarom er een Nederlandstalig liedje is afgevaardigd. Er keken 125.000 mensen naar dit boeiende inkijkje.

Afgelopen vrijdag werd bekend dat kunsthistorica Mary 'Sis' van Rossem woensdag op 77-jarige leeftijd is overleden. Zij werd razend populair door de serie Hier zijn de Van Rossems, waar zaterdagavond 829.000 mensen naar keken.

Meer over