Kijkcijfers maandag 6 maart 2023

De TV van gisteren: Miljoen mensen zien terugkeer van Derksen in Vandaag Inside

7 maart 2023 09:12 | kijkcijfers | Door Marjolein Vos

© William Rutten
Dagenlang was het hét gesprek van de dag in tv-land. Johan Derksen was afwezig bij Vandaag Inside vanwege ziekte. Gisteren zou de tv-persoonlijkheid weer terugkeren en dat zorgde meteen voor goede kijkcijfers voor de show. Ruim 1 miljoen mensen zagen hoe hij onder luid applaus weer werd onthaald.

Vandaag Inside was daarmee overigens niet het best bekeken programma van de avond. Dat was het Journaal van 20.00 uur met 1,9 miljoen kijkers.

Schatting

Net als vorige week is het Van Onschatbare Waarde dat de kijkers weet te boeien op de maandagavond. Ruim 1,5 miljoen mensen zien hoe een VOC-kanon uit de Atlantische Oceaan op waarde wordt geschat door de experts. 

Bed en breakfast

Ook Bed en Breakfast doet het goed op NPO1. 1,1 miljoen mensen stemden af op het programma om te zien hoe B&B-eigenaren het er vanaf brengen in Noord- en Zuid-Holland. Tanja en Jan runnen een B&B in het voormalige bankgebouw naast hun eigen bakkerij. En Peter en Maureen doen dit in een oude paardenstal in Zuid-Holland. Elco en Arjan zagen we in hun B&B in een oude korenmolen.

Black swan

Het was bij de Meilandjes tijd voor het Gouden Televizier-ring Gala. Allerlei jurken en pakken werden uit de kast getrokken in Chateau Meiland en 945.000 mensen zagen hoe de hairextensions van Maxime werden ingeruild voor een mega paardenstaart. En hoe ze zich hees in een grote zwarte zwanenjurk. Daarnaast werd ook hun nieuwe pension voor de eerste keer bezichtigd. 

En de rest

Ook de Avondshow met Arjen Lubach tikte gisteren de miljoen aan en RTL Boulevard kwam daar in de buurt met 992.000 kijkers. Radar is nog niet helemaal terug op het oude NPO1-niveau, maar scoort ook al beter met 787.000 mensen voor de buis. 

Meer over