De TV van gisteren: Miljoenenjacht opent met bijna 2,2 miljoen kijkers

19 maart 2018 08:58 | kijkcijfers | Door Televizier

© Roy Beusker

De eerste aflevering van een nieuw seizoen Miljoenenjacht trok 2.192.000 kijkers naar RTL 4. Zij zagen dat kandidaat Lee  2 miljoen euro in zijn koffertje had zitten. Helaas nam hij dit bedrag niet mee naar huis.

Lee won maar liefst 204.000 euro. Dat klinkt als een fantastische avond, maar toch zal hij enigszins last hebben van een kater. De deelnemer van Miljoenenjacht had 1,8 miljoen euro meer kunnen hebben als hij tot het bittere eind had doorgespeeld. Zoals je ziet was dat geen prettig moment voor Lee.

Al snel legden kijkers een link tussen Lee en Arrold van den Hurk, die eerder 5 miljoen in zijn koffertje had zitten.

De luizenmoeder

Inmiddels kijkt bijna niemand meer op van hoge kijkcijfers voor De luizenmoeder. Toch blijft het bijzonder dat een Nederlandse serie zo ontzettend succesvol is. Zondag trok de speciale blooperaflevering ruim 2,5 miljoen kijkers. Via Twitter roemden kijkers voor het laatst de opmerkingen van juf Ank.

Zondag met Lubach

Zondag met Lubach deed het met 923.000 kijkers ook goed. Deze keer werd er voor het laatst aandacht gevraagd voor de WIV, Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten. De winnaar van de Gouden Televizier-Ring 2017 zorgde er eigenhandig voor dat er een referendum komt, al werd er vervolgens vrij weinig aandacht aan besteed door het programma. Daar kwam zondag verandering in. Toch waren de kijkers vooral onder de indruk van zijn interview met Hillary Clinton. Ja, je leest het goed. Check de beelden hieronder.

Meer over