De TV van gisteren: MolTalk populairder dan Paul de Leeuw

12 februari 2017 08:11 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO 3

De trend is onmiskenbaar: voor de tweede week op rij is MolTalk op NPO 3 meer in trek dan Paul de Leeuw die op NPO 1 kijkers blijft verliezen met Wie steelt mijn show?.

De cijfers liegen er niet om: de zesde aflevering van Wie is de Mol? boeide 2.28 miljoen kijkers. Rond de klok van 21.30 uur bleven daar nog 714.000 van over voor De Leeuw, die vorige week ook al een laagterecord had. Het zendergemiddelde van NPO 3 schoot echter omhoog: 812.000 kijkers hadden zin om na te tafelen en te speculeren over de aflevering waarin niemand afviel en de intriges niet van de lucht waren. Voor sommigen blijft de presenteerstijl van Chris Zegers toch wennen.

De lekker drukke wijze waarop hij een touchscreen bedient bracht enkelen op een idee...

RT L blijft stabiel

RTL 4 heeft op zaterdagavond haar vaste kijkersgroep gevonden en die weten ze prima te bedienen. Weet ik veel opende de avond en scoorde 1.58 miljoen kijkers. Daarna nam All you need is love het stokje over en dat leverde zelfs 1.66 miljoen kijkers op. Bij Weet ik veel viel op dat de finalisten niet al te veel wisten, maar dat compenseerden met andere talenten.

En snuggerheid kent geen tijd...

Irene voor het laatst naar bed met Bauer

Frans Bauer was de voorlopig laatste slaapgast in Naar bed met Irene. Moors kon zich geen gezelligere hekkensluiter wensen voor de late zaterdagavond, zelfs als haar praatprogramma eerder die dag was opgenomen. Die pretape zorgde wel voor enthousiaste tweets van Bauerfans in de zaal.

Uiteindelijk keken 469.000 mensen, waardoor het de best scorende aflevering tot nu toe is. Ook de tweets waren vooral positief.

Meer over