Kijkcijfers zondag 10 november 2019

De TV van gisteren: Mooi begin voor Keizersvrouwen, maar er is ook veel kritiek

11 november 2019 08:39 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© AVROTROS
De nieuwe serie Keizersvrouwen begon zondag op NPO 3 met een keurige 701.000 kijkers. Of dat zo gaat blijven, is maar zeer de vraag want veel kijkers vonden het niet veel soeps.
Keizersvrouwen gaat over Xandra (Karina Smulders) die een vriendin helpt met het organiseren van een leuke avond voor haar escortbureau maar daarna het criminele wereldje wordt ingezogen. Imanuelle Grives, die momenteel in België verblijft, heeft ook een rol in de serie. De kritieken op Twitter waren niet mals. 

Gelukkig waren er ook kijkers die wel genoten van de nieuwe Avrortros-serie. 

Expeditie Robinson

Na Het Journaal (2,4 miljoen) en Studio Sport Eredivisie (2,3 miljoen) was Maestro ook deze week weer het best bekeken programma van de avond met 1,8 miljoen kijkers, op de voet gevolgd door Expeditie Robinson met 1,6 miljoen. En daarin kregen veel kijkers eindelijk wat ze wilden toen een bepaald persoon de Expeditie moest verlaten. Wie dat is, zullen we niet verraden maar er was ook iets anders aan de hand in de proef tussen Tim en Shary-An op winnaarseiland. De eerste die met zijn benen op de grond zou komen, kreeg een emmer water over zich heen en had verloren. Maar de wedstrijd leek niet eerlijk. 

Café Hendriks & Genee

Er waren nog veel meer goed scorende programma's: Zondag met Lubach had 1,3 miljoen kijkers, Ivo Niehe en zijn TV Show kwamen tot 1,2 miljoen en Een tegen 100 op RTL 4 kwam uit op 1,1 miljoen. Minder goed ging het met Café Hendriks & Genee op Veronica. De tweede aflevering van dit seizoen werd bekeken door slechts 134.000 kijkers. Dat moet toch een enorme teleurstelling zijn voor de presentatoren.  

Meer over