De TV van gisteren: Moordvrouw 6 start met 1,5 miljoen kijkers

9 januari 2017 08:22 | kijkcijfers | Door Televizier

© William Rutten

Moordvrouw begon haar zesde seizoen met prima cijfers. De politieserie met Wendy van Dijk scoorde 1,5 miljoen kijkers. Dat is wel minder dan de natuurserie Planet Earth.

Wendy en consorten zijn terug voor alweer een zesde seizoen en de kijkers hebben duidelijk nog geen genoeg van het schietgrage politieteam. Aan het einde van het vorige seizoen legden nogal wat politiecollega's in Moordvrouw het loodje na een explosie. Het was dus even afwachten wie het overleefd hadden en wat er nu precies gebeurd was. Veel kijkers bleven voorlopig in verwarring achter.

Er zat ook een dik pluspunt aan Moordvrouw.

Planeth Earth

Moordvrouw haalde dus hele goede cijfers, maar de natuur op NPO 1 won het. Planet Earth 2 trok 2,1 miljoen kijkers. Dat waren er een half miljoen meer dan tijdens de première vorige week, maar toen moest Planet Earth het opnemen tegen een stel darters in Engeland. In deze aflevering was iets heel bijzonders te zien.

En dan waren er ook nog beren en flamingo's.

TV Show met George Michael

Ivo Niehe heeft in zijn TV Show zo'n beetje alle beroemdheden heeft geïnterviewd in de loop der jaren. Zo kon de presentator na de dood van Prince zijn interview met Prince uit het archief trekken, en het talenwonder deed nu hetzelfde met George Michael. Hij interviewde de op 1ste kerstdag overleden zanger in 1998 en het moet gezegd: dat leverde mooie televisie op. Bijna 1,6 miljoen mensen pinkten een traantje weg.

Meer over